Τελευταίες Ειδήσεις

Κατά 30% έχουν μειωθεί τα τελευταία 3 χρόνια οι αστυνομικοί που περιπολούν



Η αιματηρή ληστεία στο σπίτι επιχειρηματία στην Κηφισιά έφερε και πάλι στην επιφάνεια τα χρόνια προβλήματα και τις αδυναμίες της αστυνομίας, καθώς τα νούμερα είναι αποκαρδιωτικά.

Ενδεικτικά η δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική είναι 18.000 αστυνομικοί για 5.000.000 πολίτες σε όλο το Λεκανοπέδιο.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην Κηφισιά, όπου διαδραματίστηκε η επίθεση στον 52χρονο επιχειρηματία, περιπολεί ένα περιπολικό ανά βάρδια.

Ειδικότερα, σε όλη τη Βορειοανατολική Αττική, στην οποία περιλαμβάνονται περιοχές όπως η Κηφισιά, η Εκάλη, η Ερυθραία, το Μαρούσι, τα Μελίσσια, τα Βριλήσσια και Χαλάνδρι, υπάρχουν ανά βάρδια 14 περιπολικά με 28 αστυνομικούς.

Καθημερινά ο αριθμός τους σε τρεις βάρδιες ανέρχονται περίπου σε 42 περιπολικά με 84 αστυνομικούς. Αντίστοιχα σε κάθε βάρδια υπάρχουν - κατά προσέγγιση- 4 ομάδες ΔΙΑΣ.

Δραματική είναι η εικόνα των περιπολιών και στη Νοτιοανατολική Αττική, που περιλαμβάνει περιοχές όπως το Παλαιό Φάληρο, η Γλυφάδα, η Βουλιαγμένη, ο Άλιμος, η Βούλα, η Βάρη και το Κορωπί, καθώς ανά βάρδια υπάρχουν μόλις 4 περιπολικά με 8 Αστυνομικούς και περίπου δύο με τρεις ομάδες ΔΙΑΣ.

Την ίδια στιγμή οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας που ερευνούν την υπόθεση της αιματηρής ληστείας του επιχειρηματία προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ των δύο δραστών που επιτέθηκαν στο σπίτι του 52χρονου.

«Οι δράστες μιλούσαν άπταιστα Ελληνικά. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως πρόκειται σίγουρα για Έλληνες. Υπάρχει μία ταύτιση και με ένα συμβάν που έγινε στα Νότια Προάστια, καθώς πρόκειται για δύο άτομα που χτύπησαν και στη συγκεκριμένη επίθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά αστυνομική πηγή με γνώση των ερευνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.