Τελευταίες Ειδήσεις

Επίσκεψη Νίκου Λυγερού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας



   
Μία πολύ σημαντική προσωπικότητα είχαν την ευκαιρία χθες Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 να συναντήσουν, να γνωρίσουν και να ακούσουν οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας. 
  Ο Νίκος Λυγερός, καθηγητής Πανεπιστημίου, στη συνάντησή του προσέγγισε τους μαθητές παρέχοντας βασικές γνώσεις που αφορούν την καλύτερη λειτουργικότητά τους καθώς και την απόδοσή τους στη σχολική ζωή. Στάθηκε και ανέλυσε κυρίως βασικές πτυχές της γνωστικής ικανότητας και πως μπορούν αυτές να αξιοποιηθούν ανάλογα με τις ικανότητες του καθενός.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Λυγερός είναι ένας λαμπρός επιστήμονας με πολλές δημοσιεύσεις και συνεντεύξεις έχοντας πολλές ιδιότητες: είναι μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική. Διδάσκει Στρατηγική και Φιλοσοφία. Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού.

Είναι ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford-Binet), όπου η συγκεκριμένη τιμή συναντάται σε 1 άτομο ανά 80.000.000  ανθρώπους.
Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Ανήκει στις ομάδες των ερευνητών που ανακάλυψαν το 1998 δέκα πρώτους διαδοχικούς αριθμούς σε αριθμητική πρόοδο και το 2010 την έκτη λύση της εξίσωσης τ(p) = 0 (mod p) (εξίσωση του Ramanujan, μέσω υπολογιστών).
Έχει ιδρύσει την παγκόσμια οργάνωση The Pi Society στην οποία για να εγγραφεί κάποιος πρέπει να έχει IQ 176 και πάνω.
Είναι επίσης ένας εκ των τριών καθηγητών που συνέταξαν ειδική έκθεση για τον ορυκτό πλούτο της χώρας.
Ο Δρ. Νίκος Λυγερός είναι ο ορισμός του πολυπράγμονα ανθρώπου-επιστήμονα αλλά και βαθειά ανθρώπινου προσώπου. Ένας εξαιρετικός άνθρωπος που έχει αφιερώσει τον εαυτό του στην Ανθρωπότητα.
Ο Διευθυντής καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό ευχαριστούν θερμά τον Νίκο Λυγερό για την επίσκεψη του στο σχολείο και την τιμή που είχαν να τον γνωρίσουν και να ακούσουν τις ενδιαφέρουσες συμβουλές και απόψεις του.








                                          Ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου
                                                              Χρήστος Καραγεώργος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.