Not seeing a Scroll to Top Button ? Go to our FAQ page for more info.
Από το Blogger.
pic name
pic name pic name pic name

1η Mάη 1886- 2018

meteoravoice | 6:35 π.μ. Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 |
Posted on
 • Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018
 • by
 • meteoravoice
 • in
 • Ετικέτες

 • Όχι άλλες στερήσεις για την εξυπηρέτηση των τοκογλύφων, των  τραπεζιτών, των κεφαλαιοκρατών, των πολεμοκάπηλων!
  Δουλειά για όλους με δικαιώματα, μέτρα για τους άνεργους!
  Να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές και τις κυβερνήσεις που τις υπηρετούν. Δεν επιλέγουμε μνημονιακό διαχειριστή, δεν γυρίζουμε πίσω!
  Οργανώνουμε την πάλη μας με Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο για να πληρώσουν οι καπιταλιστές την κρίση τους, ενάντια στον πόλεμο και τις πολεμικές δαπάνες, για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου!
  Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, Οι καπιταλιστές για να ξεπεράσουν την κρίση τους που βρίσκεται σε εξέλιξη, αφαιρούν όλες τις κατακτήσεις μας που κερδήθηκαν με μεγάλους αγώνες και αίμα τα προηγούμενα χρόνια, από το 1886. Με την συνδρομή των κυβερνήσεων τους υποβάλουν την εργατική τάξη σε αμέτρητες στερήσεις νομοθετώντας τις απαιτήσεις τους ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα και άλλα πολλά. Στην πράξη, στους χώρους δουλειάς, ποδοπατούν ότι ακόμα επέμεινε από τα εργατικά δικαιώματα.
  Η καπιταλιστική κρίση οξύνει όλες τις αντιθέσεις ανάμεσα σε καπιταλιστές και κράτη για το ποιος θα πληρώσει και ποιος θα βγει κερδισμένος από αυτή. Η όξυνση των αντιθέσεων γίνεται φανερή σε όλα τα μέτωπα, πολεμικά και μη, και η πιθανότητα γενικευμένης πολεμικής σύρραξης είναι αυξημένη. Η ελληνική κυβέρνηση, παίρνει θέση στο πλευρό των ΝΑΤΟικών στον πόλεμο εναντίον της Συρίας, διευκολύνοντάς τους με την βάση της Σούδας και όχι μόνο, συμμετέχει στον άξονα Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου, δαπανώντας παράλληλα δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς.

  Την ίδια στιγμή στη χώρα έχουν δημιουργηθεί συνθήκες παρόμοιες με αυτές ενός πολέμου: ακραία και μαζική φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση, χιλιάδες άστεγοι, ανεργία, υπερεκμετάλλευση.                            
   Αν θέλει κάποιος πραγματικά να μιλήσει και κυρίως να δράσει και να δώσει προοπτική στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, δεν χρειάζεται να περιμένει κάποιο άλλο γεγονός, όπως το ξέσπασμα ενός πολέμου. Ο πόλεμος είναι ήδη εδώ! Η εργατική τάξη με τα φτωχά λαϊκά στρώματα δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης! Η αναβλητικότητα και η προσμονή μιας πολεμικής σύρραξης και κατοχής για την δημιουργία, δήθεν, των κατάλληλων συνθηκών και επαναστατικής κατάστασης, αποτελεί μια φτηνή δικαιολογία και τονίζει την απουσία πολιτικής βούλησης για παρέμβαση την ώρα που η εργατική τάξη στενάζει κάτω από το βάρος της 8χρονης μνημονιακής λαίλαπας. Η ίδια η κρίση δημιούργησε πολλά “εύφλεκτα” υλικά και η ίδια δίνει πολλές αφορμές για την ανάφλεξή τους 
  Η τριτομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει στο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Ακολουθώντας κατά γράμμα τις απαιτήσεις των δανειστών-τοκογλύφων, αύξησε με τη σειρά της την έμμεση και άμεση φορολόγηση, συνέχισε την φορο-ληστεία, επεξέτεινε τις διαρκείς μειώσεις των συντάξεων και για μετά το 2020, συνέχισε την λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων και των αποθεματικών του ΟΑΕΔ για την εξυπηρέτηση των τοκογλύφων και συνεχίζει την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και του συστήματος υγείας. Η προπαγάνδα τους για έξοδο από τα μνημόνια από την κρίση και για ανάκαμψη της οικονομίας δεν συγκινεί κανένα εργαζόμενο. Και αυτό διότι γνωρίζουν πως τα πλεονάσματα είναι ματωμένα και πως, με την ίδια πολιτική, αυτοί θα συνεχίσουν να στερούνται τα στοιχειώδη για την ζωή τους και δεν θα μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους. Και σε κάθε περίπτωση αυτό που πρόκειται να γίνει θα είναι το τέλος ενός ακόμα προγράμματος, η συνέχιση της επιτροπείας και των αντεργατικών μνημονιακών νόμων για πολλά ακόμα χρόνια και η διαιώνιση της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
  Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, Η επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας θα είναι διαρκής, όπως μια διαρκής λεηλασία θα είναι και η ασκούμενη πολιτική για να ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση σε βάρος μας και να ανακάμψει η καπιταλιστική κερδοφορία.
   Άμεσο καθήκον μας είναι η οργάνωση των δυνάμεών μας, ο συντονισμός της δράσης μας και ο σχεδιασμός της πάλης μας.
  Να διεκδικήσουμε αγωνιστικά:
  ·           ΣΣΕ με γενικευμένη και υποχρεωτική ισχύ, με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις-άμεσα μέτρα για τους άνεργους-προστασία της πρώτης κατοικίας
  ·           Ακύρωση των μνημονίων και των μνημονιακών και αντεργατικών νόμων
  ·           Στάση πληρωμών στους τοκογλύφους δανειστές και διαγραφή του δημόσιου χρέους
  ·           Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας με εργατικό έλεγχο
  ·           Κατάργηση των χαρατσιών, του ΕΝΦΙΑ, και συνολικά της υπερφορολόγησης
  ·           Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών προς τις τράπεζες και την εφορία
  ·           Λεφτά για τους άνεργους και την κοινωνική πολιτική και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς


            Η συνδικαλιστική ηγεσία, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, έχει σοβαρότατες ευθύνες για την κατάσταση του κινήματος αφού δεν έκανε τίποτα για να οργανώσουμε την πάλη μας, να αποκρούσουμε την καπιταλιστική επιθετικότητα και να διεκδικήσουμε αγωνιστικά τα αιτήματά μας. Στην κάθε κρίσιμη στιγμή συντάχθηκε με τον αντίπαλο. Για αυτό έχει περιπέσει στην ανυποληψία. Όπως στην ανυποληψία έχει περιπέσει και το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων το οποίο… αδυνατεί εδώ και 3 ολόκληρα χρόνια να συγκροτήσει διοίκηση!!! Την ευθύνη για αυτό έχουν, αναλογικά και η κάθε μία για τους δικούς της λόγους, όλες οι παρατάξεις που το απαρτίζουν: η ΔΑΚΕ, η  ΠΑΣΚΕ και το ΠΑΜΕ.
  Ο συντονισμός σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, όλων όσων θέλουν να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα εργατικά αιτήματα, είναι η απάντηση στην ανυποληψία της συνδικαλιστικής ηγεσίας.
  Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, 
  Ο δρόμος των μνημονίων, του ευρώ και της ΕΕ αποτελεί μονόδρομο για την διάσωση της καπιταλιστικής εξουσίας. Δεν αποτελεί όμως μονόδρομο για εμάς! Υπάρχει άλλος δρόμος, χωρίς μνημόνια και χρέος, έξω από την ΕΕ, την ΟΝΕ και το ΝΑΤΟ! Αυτός είναι ο εργατικός δρόμος!
  Κάτω η τριτομνημονιακή-αντεργατική  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
  Κυβέρνηση των εργατών και του εργαζόμενου λαού για την ακύρωση των μνημονίων και την διαγραφή του δημόσιου χρέους!
  Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά- Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας!

  Απρίλης 2018  
  Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων-ανέργων Ν. Τρικάλων                          
                    

  0 σχόλια :

  Δημοσίευση σχολίου

   
   2014-2018 Meteora Voice. All rights reserved to their respective owners
  Develop by : MvW