Τελευταίες Ειδήσεις

«Θρησκευτικός – Προσκυνηματικός Τουρισμός»-Ενδιαφέρουσα ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας στην Καλαμπάκα



Επιτυχής και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η  ημερίδα με τίτλο «Θρησκευτικός – Προσκυνηματικός Τουρισμός» που  πραγματοποιήθηκε στο Grand Meteora Notel στο Καστράκι.
Η ημερίδα ξεκίνησε με  χαιρετισμούς από το Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Σινάνη, τους βουλευτές  Βουλευτές κ.κ.  Παπαδόπουλο, Σιμορέλης και Σκρέκα και τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη.
Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου κ.  Κωτσός που σημείωσε  ότι η ημερίδα πραγματοποιείται σε έναν εμβληματικό χώρο, στο πλαίσιο των στόχων που έχει θεσπίσει το Δ.Σ. της ΠΕΔΘ με την πραγματοποίηση διοργανώσεων περιφερειακά με σκοπό την ανάδειξη των ιδιαίτερων ζητημάτων και των πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής.

Εισηγητές του συνεδρίου ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Θεόδωρος Μεταξάς και ο Καθηγητής Ε.Μ.Π. Αναπληρωτής Κοσμήτορας Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών κ. Χαράλαμπος Ιωαννίδης οι οποίοι ανάφεραν μεταξύ άλλων πως χρειάζεται καταγραφή και έρευνα για τι κάνει και πού πάει ο τουρίστας όταν έρχεται στα Μετέωρα και στη χώρα μας γενικότερα, κάτι που δεν γίνεται και ότι η τοπική τουριστική ανάπτυξη πρέπει να αναζητηθεί με πυξίδα τον στρατηγικό σχεδιασμό.
Τονίστηκε επίσης η διαφορά ανάμεσα στον θρησκευτικό τουρισμό και στον προσκυνηματικό τουρισμό και ότι πρέπει να προστατευθεί η ιερότητα του χώρου των Μετεώρων.
Σημειώνεται τέλος ότι οι εργασίες της ημερίδας ολοκληρώθηκαν με τοποθετήσεις των παρισταμένων και σύντομη τοποθέτηση από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσό.










Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.