Τελευταίες Ειδήσεις

Όμορφη νότα οι Λαζαρίνες της Καλαμπάκας



Κατακλύστηκε από Λαζαρίνες το πρωί της Παρασκευής η Καλαμπάκα που με τα όμορφα στολισμένα καλαθάκια τους βγήκαν από νωρίς το πρωί να τραγουδήσουν το Λάζαρο σε σπίτια και καταστήματα όπως επιτάσσει το τοπικό έθιμο.
Δεν περιορίστηκαν όμως στις επισκέψεις σε σπίτια και επιχειρήσεις αλλά στις 12 το μεσημέρι έδωσαν το παρόν στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής Καλαμπάκας για συμμετοχή στην εκδήλωση «ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ 2018» η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία έναντι του Δημαρχείου της πόλης.
Εκεί τα δεκάδες μικρά κορίτσια υποδέχτηκε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Λίλα Μπαντέκα-Νάνη και αφού τα καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την ανταπόκριση τους παρέδωσε τη σκυτάλη και αμέσως ξεκίνησαν να τραγουδούν το Λάζαρο κρατώντας τα όμορφα στολισμένα καλαθάκια τους.

Αλήθεια είναι πως ακούστηκαν αρκετά Λαζαροτράγουδα ενώ τα καλαθάκια που τοποθετήθηκαν στη σειρά αξιολογήθηκαν από την αρμόδια επιτροπή που σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο απαρτίζονταν από συνταξιούχους εκπαιδευτικούς της Καλαμπάκας που σημειωτέον καμία τους δεν είχε με κάποιο κορίτσι συγγένεια ή ιδιαίτερη σχέση ώστε το αδιάβλητο της κρίσης να μην αμφισβητηθεί.
Έτσι τα μέλη της επιτροπής μετά από αρκετή ώρα κατάφεραν να ξεχωρίζουν τα τρία καλύτερα στολισμένα καλαθάκια με φυσικά λουλούδια-όχι ανθοπωλείου- και τα καλύτερα Λαζαροτράδουδα τα οποία και βεραβεύτηκαν για την φετινή εκδήλωση ενώ  θα πρέπει να σημειωθεί πως σε όλα τα κορίτσια που συμμετείχαν δόθηκαν αναμνηστικά δωράκια από το Δήμο Καλαμπάκας με τη ευχή για καλό Πάσχα και ανανέωσαν το  ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.