Not seeing a Scroll to Top Button ? Go to our FAQ page for more info.
Από το Blogger.
pic name
pic name pic name pic name

Πρόσκληση της Ομάδας Γυναικών Καλαμπάκας

Meteora Voice | 4:09 μ.μ. Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018 |
Posted on
 • Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018
 • by
 • Meteora Voice
 • in
 • Ετικέτες


 • Μπροστά στην 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ),  απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου. 
           Καλούμε τις μισθωτές και αυταπασχολούμενες, τις άνεργες, τις γυναίκες της υπαίθρου, τις συνταξιούχους, τις μετανάστριες και πρόσφυγες, να ενώσουμε τις φωνές μας  στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τα σύγχρονα δικαιώματά μας.
          Απευθύνουμε κάλεσμα στις νέες γυναίκες, στις φοιτήτριες-σπουδάστριες, στις νέες μητέρες, να βγουν μπροστά στον αγώνα για το μέλλον που τους αξίζει, να παλέψουμε μαζί για μόρφωση, εργασία και δημιουργική ζωή.
  161 χρόνια πριν, στις 8 Μάρτη 1857, οι εργάτριες στα υφαντουργεία και στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης, κατέβηκαν σε απεργία διεκδικώντας μείωση των ωρών εργασίας στις 10 (από 16 που δούλευαν τότε), ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους. Σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της. Με εντολή κυβέρνησης και εργοδοτών, οι αστυνομικές δυνάμεις ρίχτηκαν με μανία πάνω στις μαχητικές διαδηλώσεις των εργατριών και τις αιματοκύλησαν.  
  Σήμερα, 8 Μάρτη 2018, Η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει :

  Ø Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες τις γυναίκες, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα.   
  Ø Ολόπλευρη κοινωνική προστασία της μητρότητας, ικανοποίηση των  ιδιαίτερων βιολογικών αναγκών μας, αλλά και των αναγκών των οικογενειών μας, των παιδιών και των ηλικιωμένων μελών τους με τη δημιουργία και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών.
  Ø Ελεύθερο χρόνο που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά μας, αλλά και για να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση

  Σ’αυτό το πλαίσιο την Πέμπτη 8 Μάρτη καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας που εδώ και χρόνια απαξιώνεται όλο και περισσότερο, όπου παρά την περσινή διαμαρτυρία στην οποία συμμετείχαμε κύρια για την έλλειψη παιδιάτρου αλλά και γενικότερα για την έλλειψη προσωπικού και για την κατάσταση του κτιρίου τίποτα δεν άλλαξε.
  Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το αγωνιστικό περιεχόμενο της 8ης Μάρτη!
  Την Κυριακή 4 Μάρτη,απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους όπου,  μαζί με τον Σύλλογο Γυναικών Τρικάλων(ΟΓΕ) θα μεταβούμε στο Βόλο στο Θέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Ν.Ιωνίας για να παρακολουθήσουμε το θεατρικό έργο «Μάνα Κουράγιο» του Μπ.Μπρέχτ (ώρα έναρξης 6μμ)από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Βόλου(ΟΓΕ) και τη θεατρική τους ομάδα.Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
  Επίσης προγραμματίζουμε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και θα κλείσουμε με εξόρμηση - μοίρασμα ενημερωτικού υλικού σε εργαζόμενες της περιοχής και αναρτήσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

  5ΜΗΝΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ 2018
  Η ΟΓΕ οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της και η δική μας Ομάδα Γυναικών οργανώνουμε τη φετινή μας 5μηνη καμπάνια και καλούμε όλες τις γυναίκες να συμμετέχουνε στις συσκέψεις, ομιλίες και εξορμήσεις που θα πραγματοποιήσουμε τους επόμενους μήνες , με θέμα τα δικαιώματα των φοιτητριών στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και των νέων γυναικών στην μόρφωση και την εργασία, με κεντρικό μας σύνθημα:
  «Νέα Γυναίκα Παλεύουμε Μαζί για Μόρφωση, Εργασία, Δημιουργική Ζωή»


  0 σχόλια :

  Δημοσίευση σχολίου

   
   2014-2018 Meteora Voice. All rights reserved to their respective owners
  Develop by : MvW