Τελευταίες Ειδήσεις

ΧΡΥΣΟΥΝ ΙΩΒΗΛΑΙΟΝ


Του Νικ. Ιωαν. Παπαγεωργίου

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ.
Ήμουν ψηλά στη βορειοδυτική είσοδο της Θεσσαλίας. Δυτικά μου το Κερκέτιον όρος, εμπρός μου ο πανέμορφος δαιδαλώδης ρους του Πηνειού ποταμού, ανατολικά μου το Πέτρινο Δάσος των Αγίων Βράχων των Μετεώρων και δίπλα σε αυτούς ο Ογκόλιθος. Εσείς Σεβασμιώτατε.
Σας γνώρισα στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν υπηρεσιακές μου υποχρεώσεις με έφεραν κοντά σας.
Βεβαίως το θέμα κοινού ενδιαφέροντος που διαπραγματευθήκαμε βρήκε αμέσως τη λύση του.
Έκτοτε έγινα θιασώτης και θαυμαστής σας και σας επισκέφθηκα αρκετές φορές στο λιτότατο γραφείο σας.

Εσάς τον στιβαρό και άξιο Κληρικό, την ορατή κεφαλή της Εκκλησίας του τόπου σας, την πνευματική εξουσία για την τέλεση των ιερατικών καθηκόντων.
Εσάς που διδάξατε πως Ιερωσύνη επ΄ουδενί δεν πρέπει να είναι μέσον υλικού πορισμού, Χριστεμπορίας και Θεοπαναγιοκαπηλείας. (Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί Σεβασμιώτατε η ομολογία σεβαστού Ιερέα του οποίου την ενορία επισκεφθήκατε, πως κατά τη διάρκεια του καφέ που σας παρέθεσε, πρότεινε να διαθέσει ένα μικρό χρηματικό ποσό στην Μητρόπολή σας. Εσείς ρωτήσατε: Που τα βρήκες αυτά τα χρήματα Πατέρα «Χ»; Εκείνος αποκρίθηκε: Οι πιστοί τα συνεισέφεραν Σεβασμιώτατε είτε μέσω των κηροπωλησιών, είτε μέσω της δισκοφορίας, είτε μέσω άλλων εκδηλώσεων ιερατικού ενδιαφέροντος. Χωρίς δεύτερη σκέψη έλαβε την εντολή!: Παπά, από του πιστούς τα πήρες, στους πιστούς να τα δώσεις. Εγώ δεν έχω ανάγκη χρημάτων.)
Εσάς τον καθόλου δοξομανή.
Εσάς που διακονίσατε επάξια την Άμπελον του Κυρίου.
Εσάς που διέκρινε το εκκλησιαστικό ήθος, η θεολογική κατάρτιση, η αγιότητα, η ευγένεια της ψυχής, η καλωσύνη.
Εσάς το πρότυπο της μιμήσεως.
Εσάς Σεβασμιώτατε που δικαιούσθε να αναφωνείτε το  αναγραφόμενο σε εικόνα του Κυρίως Ναού της μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μετεώρων. «Εί πατέρα καλείν με θέλετε μιμείσθε μου τας Πράξεις και τον βίον».
Συγχωρείστε με Σεβασμιώτατε που δεν σας αναφέρω ως «Μακαριστό». Γιατί; Διότι η Θεοτέκνη Μοναχή κάπου γράφει: «Τα χρόνια παρέρχονται, οι βράχοι μένουν. Οι άνθρωποι φεύγουν, τα βράχια παραμένουν. Η ψυχή όπως και οι βράχοι δεν ανήκουν στα θνητά».
                                                                                                Μεγάρχη, 15.3.2018
Σημ.: Με την ευκαιρία της εκδηλώσεως παρουσιάσεως του τιμητικού τόμου «ΧΡΥΣΟΥΝ ΙΩΒΗΛΑΙΟΝ» Ιερωσύνης και Αρχιερωσύνης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων Κυρού Σεραφείμ.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.