Τελευταίες Ειδήσεις

Φόρος τιμής στον Μακαριστό Σεραφείμ-Η παρουσίαση του Τιμητικού Τόμου «Χρυσούν Ιωβηλαίον»

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η εκδήλωση παρουσίασης του Τιμητικού Τόμου «Χρυσούν Ιωβηλαίον» του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Σταγών και Μετεώρων Κυρού Σεραφείμ. 


Το βράδυ του Σαββάτου με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρπόλεως Σταγών και Μετεώρων και του Δήμου Καλαμπάκας  στην αίθουσα του ξενοδοχείου «ΑΜΑΛΙΑ» η οποία αποδείχθηκε μικρή τελικά, καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε  να την παρακολουθήσει  αποδίδοντας έτσι ελάχιστο φόρο τιμής  προς τον μακαριστό Ποιμενάρχη.
Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Δήμαρχος Καλαμπάκας  κ. Χρήστος Σινάνης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς Σταγών και Μετεώρων  Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης, ενώ ακολούθησαν ομιλίες του Σεβασμιότατου Κυθήρων κ. Σεραφείμ, του καθηγητή της Θεολογικής σχολής Α.Π.Θ. κ. Μιχαήλ Τρίτου και ο Αρχιμ. Δομέτιος Ντελλής ανέγνωσε το λόγο του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου όρους Αρχιμανδρίτη Αλέξίου Μαντζίρη ο οποίος απουσίαζε εκτάκτως.

 Λίγο πριν το πέρας της εκδήλωσης υπήρξε , ένα μικρό αφιέρωμα με φωτογραφικά και ηχητικά ντοκουμέντα από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Κυρό Σεραφείμ που προβλήθηκαν στην οθόνη, προκάλεσαν μεγάλη συγκίνηση στο πλήθος και οι θύμισες έκαναν πολλά μάτια να βουρκώσουν.
Στον επίλογο της καθόλα επιτυχούς εκδήλωσης ο     Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων  κ. Θεόκλητος έκλεισε με σύντομη ομιλία τονίζοντας την μεγάλη ευγνωμοσύνη που νιώθει προς το πρόσωπο του προκατόχου του για το έργο που το παρέδωσε, ενώ πλήρης σεβασμού και συναίσθησης χρέους για αναγνώριση της τεράστιας προσωπικότητας του κυρού Σεραφείμ, ανακοίνωσε πως:

 1) Θα τοποθετηθεί προτομή του, στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Βησσαρίωνος 

2)Το μουσείο των εκκλησιαστικών κειμηλίων που δρομολογέιτται, θα φέρει το όνομα Σεραφείμ Στεφάνου.
 3)Την ίδρυση προς τιμήν του, ακαδημίας ιστορικών και θεολογικών μελετών Αγίων Μετεώρων.

Την εκδήλωση με την παρουσία τους τίμησαν πάνω από 19 Μητροπολίτες από ολόκληρη την Ελλάδα και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στην έναρξη της εκδηλώσης ο χορός ΜΕΤΕΩΡΙΤΙΚΟ ΨΑΛΤΗΡΙ  απέδωσε ύμνους.





















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.