Τελευταίες Ειδήσεις

Η εικόνα της Σταύρωσης στην Καλαμπάκα-Κλήρος και λαός την υποδέχτηκαν στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου




Με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Σταυρώσεως στην Καλαμπάκα η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ.
Την Εικόνα υποδέχτηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς  Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης, ενώ αμέσως μετά κλήρος και πιστοί κατευθύνθηκαν στο μέσο του Ιερού Ναού και έπειτα από μικρή δέηση ξεκίνησε η Ακολουθία του Εσπερινού.
Λίγο πριν το πέρας της Ακολουθίας ο Πρωτοσύγκελλος σε σύντομη ομιλία του, τόνισε πως η Εκκλήσία, υψώνει τον Τίμιο Σταυρό, ακριβώς στο μέσο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αφενός για να πάρουμε δύναμη για το υπόλοιπο του αγώνα, αλλά και για να υπενθυμίσει στους πιστούς ποιος είναι ο στόχος, που δεν είναι άλλος από την Ανάσταση, η οποία έρχεται μέσα από την Σταυρική πορεία του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού για την σωτηρία του ανθρώπινου γένους.

 Μετέφερε ακόμη τις ευχές και την ευλογία του Σεπτού Ποιμενάρχου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου ο οποίος ευγενώς προσκληθείς υπό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου μετέβη στην Άρτα, όπου θα συμμετάσχει στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις εις  μνήμη της Αγίας Θεοδώρας της εν Άρτη Πολιούχου και προστάτιδος της πόλεως.
Σημειώνεται τέλος ότι στην τελετή της υποδοχής της Ιεράς Εικόνας παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης επικεφαλής αντιπροσωπείας της Δημοτικής Αρχής, κληρικοί, μοναχοί και πλήθος πιστών.














Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.