Τελευταίες Ειδήσεις

Ετήσιο μνημόσυνο Μακαριστού Σεραφείμ



Σε κλίμα ιδιαίτερης θρησκευτικής κατάνυξης και συγκινησιακά φορτισμένο  τελέστηκε το πρωί της Κυριακής το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας, με αφορμή, την συμπλήρωση ενός έτους από την  κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων  κυρού Σεραφείμ.
Ο χώρος του Μητροπολιτικού Ναού κατακλύστηκε από πλήθος προσκυνητών, εκπροσώπους των τοπικών  αρχών, κληρικούς,  μοναχούς και ιερομόναχους της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων  αλλά και από άλλες μητροπόλεις και κυρίως 17 Μητροπολίτες από όλη την Ελλάδα, που έδωσαν το παρόν στο μνημόσυνο που τελέστηκε υπέρ αναπαύσεως του Μακαριστού Μητροπολίτου Κυρού Σεραφείμ.

Αμέσως μετά τη Θεία  Λειτουργία και την τέλεση του μνημόσυνου όλοι μετέβησαν στην Ιερά Μονή των .Αγίων Θεοδώρων όπου και  αναπαύεται το σκήνωμά του και τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του με την συγκίνηση να είναι εμφανής στα πρόσωπα και τα μάτια όλων ένα χρόνο μετά την κοίμηση του Αείμνηστου Ποιμενάρχη.
Σημειώνεται τέλος ότι μετά το πέρας οι παριστάμενοι μετέβηκαν στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής όπου δέχτηκαν το παραδοσιακό κέρασμα από την αδελφότητα αυτής.














Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.