Τελευταίες Ειδήσεις

Αγελάδες…μετά τον εκκλησιασμό στα Μετέωρα!!!-Αλωνίζουν και κοπρίζουν στο μοναδικό μνημείο της περιοχής


Οργή και αγανάκτηση προκαλεί το φαινόμενο που παρατηρείται ξανά στην περιοχή των Μετεώρων με τις αγελάδες που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και αφήνουν τα κόπρανά τους καταμεσής του δρόμου ενώ αποτελούν σοβαρότατο κίνδυνο για πρόκληση ατυχημάτων.
Αν και στο παρελθόν είχαν γίνει και πάλι επισημάνσεις προς κάθε αρμόδιο να επιληφθεί του θέματος και να σταματήσει η ανεξέλεγκτη κυκλοφορία τους στην περιοχή και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και από πλευράς των κτηνοτρόφων-ιδιοκτητών τους ώστε να βόσκουν εκεί που επιτρέπεται και δεν δημιουργούνται προβλήματα εν τούτοις βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές.
Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και οι αγελάδες που σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ανήκουν σε κτηνοτρόφους της περιοχής έχουν σχεδόν εγκατασταθεί σα Μετέωρα και μάλιστα…μετά τον εκκλησιασμό περιφέρονται στο δικό κύκλωμα της Μοναστικής πολιτείας με άμεσο κίνδυνο για πρόκληση ατυχημάτων για τους ανυποψίαστους οδηγούς και τους επισκέπτες ενώ αφήνουν τα περιττώματα τους κατά μεσοίς του δρόμου στην πλατεία του Μεγάλου Μετεώρου όπου γίνεται και η αναστροφή λεωφορείων και ΙΧ!
Η εικόνα καθόλα απαράδεκτη και ως είναι φυσικό προκαλεί πλέον οργή και αγανάκτηση καθώς δεν περιποιεί τιμή για κανέναν και ειδικότερα για ένα μοναδικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς όπως αυτό των Μετεώρων.

Άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στα Μετέωρα αλλά και επισκέπτες μας αναφέρουν πως επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει γιατί είναι ντροπή για όλους μας να έρχονται τουρίστες από την άλλη άκρη του κόσμου και να αντικρίζουν τέτοιες εικόνες και να προσπαθούν να περπατήσουν ανάμεσα από τα κόπρανα και συνάμα να φοβούνται μην συμβεί και κάποιο ατύχημα με ότι αυτό συνεπάγεται.
Υποσχέσεις και ημίμετρα στην προκειμένη περίπτωση δεν χωράνε όπως γίνεται κατανοητό και μάλιστα στην έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου η παρέμβαση των αρμοδίων θα πρέπει να είναι άμεση και ουσιαστική.
Σε επικοινωνία μας με τον νέο Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης Καλαμπάκας κ. Γιαννούλα δήλωσε άγνοια για το θέμα καθώς ενημερώθηκε από εμάς και δεσμεύτηκε ότι αμέσως θα επισκεφτεί την περιοχή των Μετεώρων για να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει διαβεβαιώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος.
Απομένει λοιπόν να δούμε στην πράξη την πάταξη του φαινομένου με την παρέμβαση των αρμοδίων γιατί σε αυτό τον τόπο θα πρέπει επιτέλους να μπει τάξη και να κατανοήσει ο καθένας ότι τα Μετέωρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και απαιτείται σεβασμός απ΄ όλους και προστασία ενός μνημείου παγκόσμιας ακτινοβολίας και δη προστατευόμενου από την UNESKO.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.