Τελευταίες Ειδήσεις

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΑΣΤ «Η ΑΝΟΙΞΗ» ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ


ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΛΙΓΩΝ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ
Υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή στα χέρια λίγων καπιταλιστικών επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα, ξεκληρίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, έδωσαν  οι αγρότες και μαζί τους εργαζόμενοι, συνταξιούχοι,  μικροί ΕΒΕ, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών που συμμετείχαν στο σημερινό συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στο Κιλελέρ, για να τιμηθεί, αγωνιστικά, η 108η επέτειος από τον ξεσηκωμό και τη θυσία των Θεσσαλών κολίγων.
Μπροστά το Μνημείο του Αγρότη και με φόντο τρακτέρ που συμμετείχαν συμβολικά στο συλλαλητήριο, συγκεντρώθηκαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων και πολλοί Τρικαλινοί Αγρότες , φωνάζοντας συνθήματα για το δίκιο του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, κατά της πολιτικής που την οδηγεί στη χρεοκοπία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Την εκδήλωση άνοιξε, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ο Στέλιος Τσικριτζής, Γενικός Γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και των μελών της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, Διαμαντούλα Κρητικού (αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη μαζικότερης και δυναμικότερης συμμετοχής των γυναικών στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα και στους αγώνες του), Θόδωρος Παπανωνσταντίνου  και Χρήστος Κάμτσης.
Κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο ήταν ο Κώστας Τζέλλας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και Γενικός Γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας οποίως μεταξύ άλλων τόνισε

«Σήμερα, οι μικρομεσαίοι αγρότες αγωνίζονται ενάντια στους σύγχρονους τσιφλικάδες, που είναι οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις οι οποίες δρουν στον αγροτικό τομέα και θέλουν να αρπάξουν από μας τη γη που με σκληρή πάλη και αίμα απόκτησαν οι πρόγονοί μας και μας κληροδότησαν. Απέναντί μας είναι οι εκάστοτε κυβερνήσεις, οι εμποροβιομήχανοι και οι μονοπωλιακοί όμιλοι που κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος μας, παίρνοντας πάμφθηνα τη σοδειά μας και πουλώντας μας πανάκριβα τα αγροτικά μέσα και εφόδια. Οι τραπεζίτες που με τα επιτόκια και τα πανωτόκια μας μετατρέπουν σε αιχμαλώτους των χρεών. Κύριος αντίπαλός μας είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία συναποφασίζεται στις Βρυξέλλες και την εφαρμόζουν στη χώρα μας, με ζήλο και συνέπεια, όλες οι κυβερνήσεις. Αυτή η ΚΑΠ λειτουργεί ως βασικό εργαλείο για τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα, οδηγώντας στο ξεκλήρισμα εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Όπως τότε με τους κολίγους, έτσι και τώρα, το αστικό κράτος είναι με το μέρος όλων των αντιπάλων και εχθρών μας. Οι κυβερνήσεις αυτού του κράτους – όλες οι κυβερνήσεις και οι προηγούμενες και η τωρινή - κάνουν ό,τι μπορούν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα και τα σχέδια των αντιπάλων μας και για να χτυπήσουν τον αγώνα μας εναντίον τους. Η γενικότερη πολιτική που εφαρμόζουν, οι αποφάσεις και τα μέτρα που λαμβάνουν, οι νόμοι που ψηφίζουν προς αυτή τη κατεύθυνση κινούνται. Και για να πετύχουν τον σκοπό τους χρησιμοποιούν όλους τους «θεσμούς» και τα μέσα που διαθέτουν. Την αστυνομική βία ενάντια στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας. Την «δικαστική ρομφαία» των αγροτοδικείων για την τρομοκράτησή μας. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ελέγχουν για την συκοφάντηση του αγώνα και των δίκαιων διεκδικήσεών μας. Τους δικούς τους «αγροτοσυνδικαλιστές» για να υπονομεύσουν την μαζικότητα, την δυναμική και την προοπτική της πάλης μας.»

Μετά την κεντρική ομιλία ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του αγρότη , μεταξύ των οποίων από τον πρόεδρο της ΟΑΣΤ « Η Άνοιξη» Αποστόλη Θωμόπουλο.
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.