Τελευταίες Ειδήσεις

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ



  
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 3 Μαρτίου το προγραμματισμένο σεμινάριο-ενημέρωση εκπαιδευτικής ρομποτικής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας.
   Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εισήγηση του Διευθυντή για τον σκοπό και τα οφέλη της πραγματοποίησης αυτού του είδους ενημέρωσης και επίδειξης εκπαιδευτικής ρομποτικής και ειδικότερα του μοντέλου εκπαίδευσης  S.T.E.M. που σημαίνει [Science, Technology, Engineering and Mathematics] ακολουθώντας τις εξελίξεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης όπως τόνισε και που επεκτείνεται και στο χώρο της εκπαίδευσης προς όφελος των μαθητών.
  Στη συνέχεια ο υπεύθυνος καλεσμένος κ. Κατσίμπαλης Γιώργος, αναφέρθηκε στον λόγο που πρέπει οι νέοι μαθητές να ασχοληθούν με την εκπαιδευτική ρομποτική αποφεύγοντας έτσι την πολύωρη και άσκοπη απορρόφηση στα παιχνίδια σε κινητά και Tablet, συνδυάζοντας τη μάθηση με το παιχνίδι μετατρέποντας έτσι την εκπαίδευση και την παιδική φαντασία σε μια συγκλονιστική περιπέτεια, με δημιουργικότητα και ανακάλυψη ταυτόχρονα.

   Με τα μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής, τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό και βλέπουν τις εντολές τους να εφαρμόζονται σε πραγματικές κατασκευές.
   Παρουσίασε κάποιες ειδικές κατασκευές (start kit), για αρχάριους κυρίως νέους ενασχόλησης με τη ρομποτική, με επίδειξη και προγραμματισμό οδηγιών σε υπολογιστή και την εφαρμογή τους στην τελική μορφή με κίνηση-λειτουργία εξηγώντας ταυτόχρονα την ποικίλα χρησιμότητα και τον συνδυασμό σύνδεσης ανάλογα με το τι θέλουμε να κατασκευάσουμε.
    Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου, ευχαριστούν τον κ. Κατσίμπαλη Γιώργο ιδιοκτήτη της εξειδικευμένης Εταιρίας DigiLab Education (έδρα:Χολαργός-Αθήνα) για την πολύ ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική ενημέρωση Ρομποτικής που πραγματοποίησε καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους μαθητές, γονείς και ενδιαφερόμενους. 
                                                                                                                                      Ο Διευθυντής του Σχολείου
                                                                                                                                           Χρήστος Καραγεώργος




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.