Τελευταίες Ειδήσεις

Επίσκεψη Μπαξεβανάκη στο ΕΠΑΛ Καλαμπάκας




Το υπουργείο Παιδείας παρά τις όποιες δυσκολίες κινείται προς την κατεύθυνση ενίσχυσης των ΕΠΑΛ της χώρας καθώς ο ρόλος τους είναι σημαντικός για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την επαγγελματική αποκατάσταση των μαθητών τους.
Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης κατά την επίσκεψή του στο ΕΠΑΛ Καλαμπάκας το πρωί της Παρασκευής στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης και παραμονής του στο νομό Τρικάλων.
Ο κ. Μπαξεβανάκης,  συνοδευόμενος  από τους  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Τρικάλων κ. κ. Δριτσέλη , Σιμορέλη και  Παπαδόπουλο,  την Προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κάκλα, τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Σινάνη και αντιδημάρχους ξεναγήθηκε στους χώρους του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Αθανάσιο Φωλίνα.

Ακολούθως ο υφυπουργός Παιδείας κατευθύνθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, όπου μίλησε παρουσία   μαθητών και του διδακτικού προσωπικού  και είπε πως  το ΕΠΑΛ Καλαμπάκας  είναι ένα σύγχρονο σχολείο με εξαιρετικές υποδομές και το υπουργείο συνεχώς κινείται προς την ενίσχυση των ΕΠΑΛ σε όλη τη χώρα, διότι αυτά αξίζουν το ενδιαφέρον και την προσοχή όλων καθώς μπορούν να δώσουν τα εφόδια της γνώσης και των δεξιοτήτων που απαιτούνται, ώστε τα παιδιά να βρουν τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό και κατ΄επέκταση να αποκατασταθούν επαγγελματικά.
Συμπλήρωσε δε πως το υπουργείο έκανε  δεκτό το αίτημα του Δήμου Καλαμπάκας για την δημιουργία ΙΕΚ στην πόλη και συγκεκριμένα στον χώρο του ΕΠΑΛ και σημείωσε πως το ΙΕΚ θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης από την πλευρά του  ευχαρίστησε τον κ. Μπαξεβανάκη για την επίσκεψή του και την στήριξη για λειτουργία του ΙΕΚ που είναι βέβαιο ότι θα προσφέρει πολλά για τους νέους της περιοχής.
Η επίσκεψη του κ. Μπαξεβανάκη στο ΕΠΑΛ Καλαμπάκας ολοκληρώθηκε με συζήτηση που είχε με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου ακούγοντας απόψεις, προτάσεις και αιτήματα με τον υφυπουργό να διαβεβαιώνει ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να αντιμετωπιστούν στο μέτρο του δυνατού όσα ζητήματα τους απασχολούν.











Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.