Τελευταίες Ειδήσεις

Απορρίφθηκε η ένσταση για τους Έλληνες στρατιωτικούς - Παραμένουν κρατούμενοι


Απορρίφθηκε η έφεση που κατατέθηκε κατά της απόφασης για διατήρηση της προφυλάκισης τους στις Φυλακές Αδριανούπολης,των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και παραμένουν υπό κράτηση μέχρι νεοτέρας Οι συνήγοροι των δύο αξιωματικών υπέβαλαν την Τετάρτη ένσταση κατά της πρώτης απόφασης του αρμόδιου δικαστηρίου, το οποίο έκρινε πως οι δύο Έλληνες πρέπει να παραμείνουν υπό κράτηση καθώς δεν είναι κάτοικοι Τουρκίας και θεωρούνται ύποπτοι φυγής
Οι  δύο στρατιωτικοί  παραμένουν κρατούμενοι απο την 1η Μαρτίου στις Φυλακές Αδριανούπολης
Κατά τη διάρκεια της δίκης που έγινε σήμερα αντί για την Παρασκευή που είχε οριστεί, οι δύο δικηγόροι των στρατιωτικών κατέθεσαν αίτηση αποφυλάκισης, τονίζοντας ότι οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης συνεργάζονται με τις τουρκικές αρχές, καθώς έχουν δώσει τους κωδικούς (ΡΙΝ) των κινητών τηλεφώνων τους και ότι το ελληνικό προξενείο έχει ενημερώσει ότι μπορούν να παραμείνουν σε αυτό ως διεύθυνση κατοικίας τους μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους. Με βάση τα παραπάνω, οι δικηγόροι ζήτησαν αποφυλάκιση.
Το δικαστήριο, μία ώρα μετά την κατάθεση του αιτήματος, ανακοίνωσε ότι η προφυλάκιση θα συνεχιστεί επειδή:

«Υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις που δείχνουν ότι υπάρχουν ισχυρές υποψίες σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι ύποπτοι, υπάρχει η άποψη ότι θα διαφύγουν από την Τουρκία σε περίπτωση που αφεθούν ελεύθεροι επειδή δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία. Οι αποδείξεις δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί. Υπάρχει η άποψη ότι ενδέχεται να τροποποιηθούν τα αδικήματα που διέπραξαν επειδή συνεχίζεται η έρευνα του ψηφιακού υλικού. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, ο τρόπος που έγινε και ότι το ανώτατο όριο της ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι πέντε χρόνια το μέτρο της κράτησης είναι εντός των ορίων της διακριτικότητας και η απόφαση για δικαστικό έλεγχο θα είναι ανεπαρκής αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησής τους και δεν θα υπάρξει αλλαγή στους όρους κράτησή τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.