Τελευταίες Ειδήσεις

Νέα εποχή για το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων



Νέα εποχή για το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων
Με έργο τρικαλινού, με μόνιμη στέγη και με λυμένα τα γραφειοκρατικά θέματα, το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων δηλώνει «παρών» στον πολιτισμό,. Απαραίτητο και ουσιαστικό εργαλείο παραγωγής και προαγωγής πολιτισμού για τον Δήμο Τρικκαίων, επανέρχεται με νέα παραγωγή. Σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Παρασκευής 23 Μαρτίου 2018, στο θέατρο «Μηχανουργείο», στον μύλο Ματσόπουλου, στο σκηνικό της παράστασης, η δημοτική αρχή Τρικκαίων και οι συντελεστές της παράστασης αναφέρθηκαν στα θετικά νέα.

Το πρώτο νέο, η απόκτηση μόνιμης στέγης. Το θέατρο «Μηχανουργείο» διαμορφώθηκε, παρουσιάστηκε και από φέτος είναι έτοιμο να αποτελέσει τη μόνιμη θεατρική στέγη. «Δύο χώρους θα διαθέτουμε πια, χωρίς να έχουμε προβλήματα μετεγκαταστάσεων», δήλωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, επισημαίνοντας ότι «ο πολυχώρος του Μύλου αναπτύσσεται και είναι συγκινητικό να γίνεται μια πραγματική κοιτίδα πολιτισμού». Συνέχισε στο δεύτερο σημαντικό θέμα, αναφέροντας ότι με το έργο ενός σημαντικού τρικαλινού θεατρανθρώπου, δίνεται το έναυσμα για μια νέα εποχή, μια εποχή σιγουριάς, «με δύναμη από τα Τρίκαλα».
Η φράση αναφέρεται στον τίτλο του έργο «Με δύναμη από την Κηφισιά», του τρικαλινού Δημήτρη Κεχαΐδη και της Ελένης Χαβιαρά. Κάτι που έγινε κατορθωτό, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ του Δημοτικού Θεάτρου κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης, μετά την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούσαν τον οργανισμό. Κάλεσε, δε, τους τρικαλινούς, να αγκαλιάσουν αυτή τη νέα προσπάθεια. Το ίδιο κάλεσμα απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ακης Αναστασίου, ο οποίος τόνισε επίσης ότι είναι σημαντικό που οι άνθρωποι του θεάτρου «ασχολούνται με αυτό και το κρατούν ζωντανό». Ο καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνοθέτης του έργου, κ. Στέφανος Νταλάσης, επεσήμανε το πόσο σημαντικό είναι το συγκεκριμένο έργο, που αποτελεί συμπύκνωση προσπαθειών σκληρής και μακρόχρονης δουλειάς των ηθοποιών και όλων των συντελεστών, επισημαίνοντας ότι οι θεατές θα απολαύσουν μια σύγχρονη κωμωδία.


Μια κωμωδία που ελκύει τις γυναίκες, ασχολείται με αυτές, με τις σχέσεις τους, με τα όνειρα και τα πιστεύω τους. Όπως αναφέρει το σημείωμα του κ. Νταλάση:


«Τέσσερις γυναίκες παρουσιάζονται και αποκαλύπτονται…

Η Αλέκα, η Ηλέκτρα, η Φωτεινή και η Μάρω, τέσσερις σύγχρονες Ελληνίδες, ερωτεύονται, χωρίζουν, αγαπιούνται, συγκρούονται, θέλουν να ζήσουν, να γελάσουν, να ταξιδέψουν…
Τέσσερις γυναικείες υπάρξεις με ανασφάλειες… που είναι εξαρτημένες από τους άντρες τους… που έλκονται από την περιπέτεια… που «καβαλάνε» τα συναισθήματά τους και πάνε…
Τα λένε όλα μεταξύ τους και θέλουν να είναι αισιόδοξες για το αύριο…
Έρχονται «Με δύναμη από την Κηφισιά» και εγκαθίστανται στο Θέατρο «Μηχανουργείο» του Μύλου Ματσόπουλου από το Σάββατο 31 Μαρτίου.
«Με δύναμη από την Κηφισιά», μια δροσερή κωμωδία για τον έρωτα που απευθύνεται και αφορά πρωτίστως γυναίκες και θα την απολαύσουν κυρίως οι άντρες!
Οι πρώτες παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 31/1 (Σάββατο του Λαζάρου) και την Κυριακή 1/4 (Κυριακή των Βαΐων) στις 21.00, στο νέο Θέατρο «Μηχανουργείο» του Μύλου Ματσόπουλου. Οι επόμενες παραστάσεις θα δοθούν από την Τρίτη του Πάσχα μέχρι
Την Κυριακή του Θωμά και θα ακολουθήσουν παραστάσεις κάθε Σαββατοκύριακο.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Με δύναμη από την Κηφισιά
των Δημήτρη Κεχαΐδη & Ελένης Χαβιαρά
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Στέφανος Νταλάσης
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Καρανίκας
Κοστούμια: Μυρσίνη Κατσάνου
Μουσική επιμέλεια-σενάριο φιλμς: Στέφανος Νταλάσης
Κινηματογράφηση-προβολές: Γιάννης Φλούλης
Τεχνικός παράστασης: Αχιλλέας Βλάχος
Βοηθός σκηνής: Μυρτώ Κρανιά
Οργάνωση παραγωγής: Βικτωρία Καραμούζη
Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί:
Αλέκα:  Σια Φαράκη
Ηλέκτρα: Βίκυ Ιακωβάκη
Φωτεινή: Γωγώ Κατσιανάκου
Μάρω: Φανή Σπανού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.