Τελευταίες Ειδήσεις

Κινητοποιήσεις για τους δύο στρατιωτικούς-Συλλαλητήριο στην Ορεστιάδα



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν κάτοικοι της Θεσσαλονίκης που κατάγονται από περιοχές του Έβρου για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές.  Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 2.00 μπροστά από το τουρκικό προξενείο. Την ίδια ώρα κινητοποίηση επικρατεί σε όλη την βόρεια Ελλάδα για την συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή στην Ορεστιάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το evros-news.gr, στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες περιοχές της Μακεδονίας και γενικά της Βόρειας Ελλάδας, πολλοί είναι αυτοί που μαθαίνοντας ότι το μεσημέρι της Κυριακής θα υπάρξει το συλλαλητήριο υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη που ξεκίνησε με μπροστάρη τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ», έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να ταξιδέψουν στην ακριτική μας πόλη.



Μάλιστα έχουν υπάρξει και ενέργειες για “κλείσιμο” λεωφορείων από συλλόγους και φορείς, προκειμένου να έρθουν οργανωμένα στην Ορεστιάδα και να ενώσουν τις φωνές τους με τις χιλιάδες των Εβριτών, απαιτώντας από την Τουρκία την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών και απ’ την ελληνική Κυβέρνηση να προβεί σε οποιαδήποτε απαραίτητη ενέργεια για να μπει τέλος στην φυλάκιση των δύο στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν οι γονείς του Κούκλατζη, ενώ μαζί με τους γονείς του Μητρετώδη αναμένεται τη Δευτέρα να βρεθούν ξανά στην Αδριανούπολη, για να επισκεφθούν τα παιδιά τους στη φυλακή που κρατούνται.
Το χρονικό των κρίσιμων διαβουλεύσεων για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών-(ΣΚΑΪ 9.3.2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.