Επί 25 χρόνια ζει καθημερινά τον ανθρώπινο πόνο και την αγωνία ασθενών και συγγενών και τους στηρίζει όλους πάντα με το ίδιο ζεστό χαμόγελο. Όσοι γνωρίζουν καλά την Κορίνα Λιούτα μιλούν για μια γυναίκα με ευαισθησίες, που προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά της απλόχερα, χωρίς διακρίσεις. «Δίνοντας γίνεσαι πλούσιος», δηλώνει η ίδια.
Η δουλειά της στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την έφερε από νωρίς αντιμέτωπη με τα προβλήματα του χώρου και της δημιούργησε την επιθυμία να ξεκινήσει μια προσπάθεια για τη στήριξη των ευαίσθητων κι ευπαθών ομάδων και τη διευκόλυνση των ασθενών. Με τη συνδρομή σπουδαίων εθελοντών γιατρών και λαμπρών επιστημόνων από διάφορους κλάδους προχώρησε στη σύσταση ενός αστικού μη κερδοσκοπικού συλλόγου, του «Θέλω» που προάγει την Κοινωνική Διάσταση της Υγείας.

Στόχος του συλλόγου να δημιουργηθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας κέντρα εξυπηρέτησης κι ενημέρωσης ασθενών, ΣΕΔ ( Κέντρα Συμβουλευτικής – Ενσυναίσθησης – Διαμεσολάβησης) στα οποία θα μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες- χωρίς αποκλεισμούς – κυρίως οι άποροι κι ανασφάλιστοι, για να παίρνουν την απαραίτητη συμβουλευτική καθοδήγηση στην επαφή τους με το Σύστημα Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας και Ασφάλισης. Επίσης ο Σύλλογος δραστηριοποιείται πολύ στον τομέα των δικαιωμάτων, προσβασιμότητας, ψυχικής υποστήριξης και διευκόλυνσης διακίνησης των ΑμεΑ.
Όραμα της προέδρου του «Θέλω» Κορίνας Λιούτα είναι η σύμπραξη με την πολιτεία προς όφελος των ασθενών και η ανάδειξη της αξίας του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς. Κι όπως εύστοχα τονίζουν όλα τα μέλη του συλλόγου ο καθένας από εμάς μπορεί να βρει έναν τρόπο να προσφέρει, γιατί «αυτό που για εμάς είναι αμελητέο, για κάποιον συνάνθρωπό μας μπορεί να είναι ανεκτίμητο».
Περισσότερες πληροφορίες για το «Θέλω» εδώ: https://www.facebook.com/thelo.com.gr/
Σύντομα πληροφορίες και στο: www.thelo.com.gr
Πηγή φωτογραφιών: Σελίδα του «Θέλω» στο Facebook
Φωτογραφία τίτλου της φωτογράφου Ζωής Γαμπιεράκη