Τελευταίες Ειδήσεις

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας




Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας. Μια μέρα γιορτής κυρίως όμως μνήμης και διεκδίκησης των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Μια ημέρα εις ανάμνηση του αγώνα για «ψωμί και τριαντάφυλλα» όπως πρωτοειπώθηκε το γυναικείο αίτημα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.
Αυτός ο αγώνας ιδιαίτερα σήμερα σε μια εποχή τόσο οικονομικής κυρίως όμως ηθικής κρίσης αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς οι γυναίκες καλούνται μέσω της πολυπλοκότητας του ρόλου τους, να ανταπεξέλθουν σε προσωπικό, οικογενειακό, και κοινωνικό επίπεδο.

Σε έναν κόσμο που η βία και οι διακρίσεις κατά των γυναικών εντείνονται, σε ένα διεθνές περιβάλλον που σε πολλές περιπτώσεις δείχνει να αμφισβητεί αξίες αιώνων, πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την εξάλειψη των διακρίσεων και για ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, τη δουλειά και την πολιτική συμμετοχή.
Ας προσπαθήσουμε, η ημέρα αυτή να είναι ημέρα αισιοδοξίας και προοπτικής για μια κοινωνία πιο δίκαιη, με περισσότερη ανθρωπιά και αξιοπρέπεια για όλες τις γυναίκες του κόσμου.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας
Λίλα Μπαντέκα - Νάνη

1 σχόλιο:

  1. Καλωσήρθες στο προσκήνιο των τοπικών ΜΜΕ !
    Να μας κρατάς ενήμερους με ωραίες photo… μην μας ξεχνάς…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.