Τελευταίες Ειδήσεις

Λαϊκή Ενότητα Τρικάλων: Εγκαίνια ασθενοφόρου από σύγχρονους Μαυρογιαλούρους στην Καλαμπάκα


Μόλις το απομεσήμερο της προηγούμενης Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε στο μέγαρο Μαξίμου  τους εκπροσώπους του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», που «προσέφεραν» 250 εκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες στο χώρο της υγείας.
Όπως καταλαβαίνει πλέον ο καθένας, είναι τέτοια η αποδυνάμωση του εθνικού συστήματος υγείας και το γενικότερο ξεχαρβάλωμά του μέσα στην διαρκώς εντεινόμενη οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, που επιστρατεύο νται τα φοροαπαλλακτικά κριτήρια των κεφαλαιοκράτων, για να καλύψουν ακόμα και τις πιο βασικές προτεραιότητες ενός συντεταγμένου κράτους, όπως είναι η αγορά ασθενοφόρων !!!
Η συμφωνία αυτή άρχισε να υλοποιείται στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, ένα 24ωρο νωρίτερα, όταν νωρίς το πρωί της προηγούμενης Τρίτης, η αρμόδια διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Αυγέρη προσήλθε να παραδώσει ένα ασθενοφόρο που εντάσσεται στην προαναφερόμενη δωρεά στον υπεύθυνο του παραρτήματος Καλαμπάκας κ. Κοντογιώργο.
Κλήθηκαν μάλιστα σε πρώτο στάδιο και κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης της Καλαμπάκας για να καλύψουν ειδησεογραφικά το γεγονός, με τις διαστάσεις που του αντιστοιχούν, όταν και οι δύο υπηρεσιακοί παράγοντες θα υπέγραφαν τα σχετικά έγγραφα παραλαβής και παράδοσης του .

Παρατρεχάμενοι βουλευτικού γραφείου όμως, ενημέρωσαν για το γεγονός τους επικοινωνιακούς ινστρούχτορες του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων που φυσικά και δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και κινητοποιήθηκαν ώστε να εκμεταλλευτούν προπαγανδιστικά την ταυτόχρονη παρουσία του υπουργού Σκουρλέτη στο Δημαρχείο της Καλαμπάκας με την άφιξη του τροχοφόρου στο κέντρο υγείας .
Μέσα λοιπόν σε λίγη ώρα και αφού τροποποίησαν το πρόγραμμα του υπουργού, που όπως ήταν φυσικό σε καμία περίπτωση δεν περιλάμβανε καμία επίσκεψη στο Κ.Υ. (καθώς είναι άσχετες οι αρμοδιότητες του κ. Σκουρλέτη με τη δημόσια υγεία), κινητοποίησαν το σύνολο των εργαζομένων (ολόκληρος υπουργός άλλωστε θα προσέρχονταν), έστησαν, όπως πολύ καλά γνωρίζουν να κάνουν πλέον, μια ωραία τελετή «εγκαινίων», επιστρατεύοντας ιερέα με αγιαστούρα, (μόνο κορδέλα δεν πρόλαβαν να τοποθετήσουν πάνω στο ασθενοφόρο) και οργάνωσαν ακόμα μια φιέστα «εγκαινίων», τροχοφόρου αυτή τη φορά αργά το μεσημέρι της ίδια ημέρας, πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά με υπουργική παρουσία.
Δυστυχώς για αυτούς πρόλαβαν να ειδοποιήσουν για το σημαντικό αυτό δρώμενο, μόλις δύο φωτοειδησεογραφικά μέσα για να υπάρξει βιντεολη πτική και φωτογραφική κάλυψη, αφού άλλωστε μόνο η εικόνα ενδιαφέρει τους εκπροσώπους του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό το λόγο γυρνάνε τους υπουργούς που έρχονται στα Τρίκαλα σε χίλιες μεριές, χωρίς κανένα νόημα και σχεδιασμό, μόνο και μόνο για να τους δείχνουν στους πολίτες και για να αυτοεπιβεβαιώνονται ότι δήθεν κατά βάθος κυβερνούνε .
Πέρα όμως από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα το χειρότερο από όλα είναι ότι τόσο ο υπουργός, (σεμνός σε γενικές γραμμές αφού αισθανόνταν έξω από τα νερά του) , όσο κυρίως οι τοπικοί βουλευτές έκαναν εκτενή αναφορά στην «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια, στους αγώνες τους για τη δημόσια υγεία, (υγειονομικοί οι δυο βουλευτικοί εκπρόσωποι άλλωστε) για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων της , αποκρύπτοντας ότι ακόμα και τις πιο βασικές και τις πιο αυτονόητες ανάγκες των ασθενών, όπως η ύπαρξη ενός ασθενοφόρου, δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και οι πολιτικές που υπηρετούν, αλλά τις εξασφαλίζει η «αγαθοεργία» του κάθε κεφαλαιοκρατικού ομίλου συμφερόντων και του κάθε επιχειρηματικού λόμπυ , έρμαια και υποχείρια των οποίων είναι από τον Αύγουστο του 2015 ο Τσίπρας και το «παρεάκι» του .
Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό ξύνουν τον πάτο της πολιτικής και ιδεολογικής τους αξιοπρέπειας. Η απαξίωση που εισάγουν στην πολιτική ζωή του τόπου με λογικές εγκαινίων «τύπου Μαυρογυαλούρου» και με πολιτικές που τους υπαγορεύουν η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, θα παρακαλούν ακόμα και για τα αυτονόητα όλους αυτούς που τόσα χρόνια κερδοσκόπησαν από την οικονομική εξαθλίωση του εργαζόμενου λαού για να εξασφαλίσουν αυτό που για ένα κράτος πρόνοιας θα έπρεπε να θεωρούνταν απαράδεκτο : ένα σύγχρονο ασθενοφόρο για 20.000 κατοίκους στο δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο σε έκταση στην επικράτεια με 76 χωριά !!! Και ο οίκτος μας, τους είναι περιττός.
Τρίκαλα 24 Μαρτίου 2018
Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε. Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.