Τελευταίες Ειδήσεις

8 Μαρτίου .-Ημέρα αφιερωμένη στη Γυναίκα-Επιτυχής εκδήλωση από τον σύλλογο Ξηροκάμπου

 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι γυναίκες του Ξηροκάμπου τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και παραβρέθηκαν, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου όπου και διασκέδασαν.

Κατά την διάρκεια της όμορφης εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ομιλία από την  πρόεδρο του συλλόγου κ. Παπακώστα Ουρανία η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων
ότι αυτή η μέρα καθιερώθηκε προς τιμή δυο αποκλειστικά γυναικείων απεργιακών κινητοποιήσεων που έγιναν στις ΗΠΑ
το 19ο αιώνα.
Η πρώτη στις 8 Μαρτίου του 1857 όταν οι εργάτριες στα εργοστάσια ιματισμού και κλωστοϋφαντουργίας διοργάνωσαν μεγάλη πορεία διαμαρτυρόμενες για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Όπου και ζητούσαν καλύτερες συνθήκες..

Η δεύτερη έγινε το Φεβρουάριο του 1909 στην Ν .Υόρκη με σύνθημα < ψωμί και τριαντάφυλλα> που κράτησε 13 βδομάδες όπου συμμετείχαν 20.000 γυναίκες εργάτριες.
Το 1910 σε ένα συνέδριο αποφασίστηκε να οριστεί
η 8η Μαρτίου σαν παγκόσμια ημέρα των γυναικών και από τότε γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο. Επίσημα καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1975.

Σημειώνεται ότι μετά το πέρας της ομιλίας οι γυναίκες του χωριού διασκέδασαν στο χώρο του συλλόγου και αντάλλαξαν απόψεις γύρω από όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη γυναίκα στην σημερινή μας κοινωνία.












Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.