Τελευταίες Ειδήσεις

Επέμβαση της Πυροσβεστικής στο 5ο Δημοτικό Καλαμπάκας

Απολύτως επιτυχής και ενδιαφέρουσα συνάμα ήταν η…επέμβαση ενημερωτικού χαρατήρα της Πυροσβεστικής στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας.

Ειδικότερα την Τετάρτη 7 Μαρτίου κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας μετέβη με όχημα και πυροσβεστικούς υπαλλήλους στον χώρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας και πραγματοποίησε ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών.
Η ενημέρωση αφορούσε στον προορισμό και στην αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος, στους τρόπους και στα μέσα κατάσβεσης πυρκαγιών (αστικών-δασικών), στις αιτίες πυρκαγιών, καθώς και στα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του κλιμακίου στο σχολείο έγινε επίσης  επίδειξη κατάσβεσης πυρκαγιάς και εκκένωσης κτηρίων σε περίπτωση πυρκαγιάς, καθώς και χρήση φορητών μέσων κατάσβεσης.
Παράλληλα οι πυροσβέστες έδωσαν την δυνατότητα στους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες να έλθουν σε επαφή με τα μέσα πυρόσβεσης και να νοιώσουν έστω για λίγο μια μικρή εμπειρία του έργου και της αποστολής τους.
Σημειώνεται τέλος ότι την ενημέρωση παρακολούθησαν ο Διευθυντής του 5ου Δημοτικού σχολείου Καλαμπάκας κ. Τσιούμας,  οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του.








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.