Τελευταίες Ειδήσεις

3,2 Ρίχτερ κούνησαν την Καλαμπάκα




Ανησύχησαν το μεσημέρι οι Καλαμπακιώτες και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής λόγω της σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε λίγο μετά τις τρεις.
Συγκεκριμένα η σεισμική δόνηση που ήταν μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:05. Ο σεισμός που -σύμφωνα  με τα στοιχεία που δίνει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο- είχε μικρό εστιακό βάθος μόλις 5 χμλ., και επίκεντρο 11 χλ. Βορειοδυτικά των Τρικάλων, και τοποθετείται στην περιοχή μεταξύ Βασιλικής και Περιστέρας Καλαμπάκας.
Η δόνηση ήταν αισθητή σε ολόκληρη την περιοχή και ειδικότερα στους κατοίκους διαμερισμάτων που βρίσκονται στους υψηλότερους ορόφους οι οποίοι ανησύχησαν και προσπαθούσαν να πληροφορηθούν τι ακριβώς συμβαίνει και ποιο είναι τελικά το επίκεντρο του σεισμού.

Όπως είναι λογικό αρκετοί επικοινώνησαν με τις αρμόδιες υπηρεσίες για να πάρουν κάποιες εγκυρότερες πληροφορίες ενώ ορισμένοι βγήκαν έξω από ατ σπίτια τους φοβούμενοι συνέχεια της σεισμικής δραστηριότητας.
Ωστόσο 1,5 ώρα μετά το σεισμό δεν υπήρξε κάποια άλλη δόνηση που να γίνει αισθητή ενώ οι σεισμολόγοι που παρακολουθούν το φαινόμενο όπως πληροφορούμαστε εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.