Τελευταίες Ειδήσεις

Ενδιαφέρον σεμινάριο Ρομποτικής-Από το 2ο Δημοτικό σχολείο Καλαμπάκας





Επιτυχές και καθόλα ενδιαφέρον ήταν το σεμινάριο Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων αυτού για τους μαθητές του σχολείου καθώς και για όσους επιθυμούσαν να γνωρίσουν τον τρόπο εφαρμογής και χρήσης της Ρομποτικής στην καθημερινή ζωή μας.
Η εκδήλωση περιλάμβανε ενημέρωση για τα οφέλη της εκπαιδευτικής ρομποτικής και στη συνέχεια  επίδειξη-ανάλυση από τον ειδικό σε αυτόν τον τομέα κ. Γιώργο Κατσίμπαλη και την εταιρεία DigiLab Education, που εξειδικεύεται στη συναρμολόγηση αντικειμένων, τον προγραμματισμό σε υπολογιστή και την εφαρμογή τους στην τελική μορφή με κίνηση-λειτουργία.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Καραγιώργος που ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους και τα παιδιά για την ανταπόκρισή τους επισημαίνοντας ότι με στόχο την αναβάθμιση του σχολείου πραγματοποιείται το σεμινάριο προκειμένου όλοι να αποκτήσουν επί πλέον γνώσεις οι οποίες θα είναι χρήσιμες με βάση τα νέα δεδομένα.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ανακαλυπτική-διερευνητική μάθηση μέσω ενημέρωσης και επίδειξης εκπαιδευτικής ρομποτικής του μοντέλου εκπαίδευσης S.T.E.M. που σημαίνει [Science, Technology, Engineering and Mathematics] και αναφέρεται στις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, την Επιστήμη των Μηχανικών και τα Μαθηματικά.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.