Τελευταίες Ειδήσεις

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Καλαμπάκα



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα τιμήθηκε και φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Καλαμπάκα  και με σύμμαχο την σχετική καλοκαιρία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση των τμημάτων στην πόλη.
Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων το πρωί της εθνικής επετείου τελέστηκε η θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος και ακολούθως δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, εκπροσώπων φορέων και αντιπροσωπειών των σχολείων όλων των βαθμίδων.
Στη συνέχεια εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον   Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Δημοσθένη Κομπογιάννη από τον  οποίο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα σημαντικά μηνύματα της επανάστασης του 1821, τα οποία είναι διαχρονικά και δείχνουν το δρόμο για το μέλλον του Ελληνισμού στη σύγχρονη εποχή μας και ότι έπεσαν για να απολαμβάνουμε οι νεότεροι τα αγαθά της ελευθερίας.

Ακολούθησε τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων υπέρ της πατρίδος και η κατάθεση  στεφάνων στο ηρώο που βρίσκεται στον  αύλειο  χώρο του Μητροπολιτικού Ναού και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού  ύμνου  από την Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμπάκας.
Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες πολιτών και μετά το πέρας αυτής ο Δήμαρχος Καλαμπάκας δεξιώθηκε τις αρχές και τους πολίτες στο Δημοτικό κατάστημα.
Σημειώνεται ότι τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης και μέλη της Δημοτικής Αρχής, ο π. Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Αναγνωστόπουλος,   o Πριφερειακός Σύμβουλος κ. Κολίτσας, Δημοτικοί Σύμβουλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθος πολιτών.




















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.