Τελευταίες Ειδήσεις

Ιατρική ενημέρωση στο 2ο Δημοτικό Καλαμπάκας



Μια πολύ σημαντική ενημερωτική εκδήλωση για την υγιεινή και την προστασία από την μετάδοση μικροβίων και μικροβιακών λοιμώξεων πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Καλαμπάκας.
Ειδικότερα την Τετάρτη οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου παρακολούθησαν μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση προγράμματος συμβουλευτικής και προληπτικής Αγωγής Υγείας του Υπουργείου Υγείας με σκοπό την υλοποίηση δράσεων και ευαισθητοποίησης με ενημέρωση τους μαθητικούς πληθυσμούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Το πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για τους διάφορους τύπους μικροοργανισμών (βακτήρια, ιοί και μύκητες), για τα μικρόβια, για το πώς μεταδίδονται οι μικροβιακές λοιμώξεις, για το πως μπορούν να προληφθούν αυτές οι λοιμώξεις με τη βελτίωση της υγιεινής των χεριών, του αναπνευστικού και των τροφίμων καθώς και για τα εμβόλια και την κατάλληλη χρήση των αντιβιοτικών.

Η παρουσίαση καθώς και βιωματικά πειράματα πραγματοποιήθηκαν από ιατρικό κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας, με οδηγίες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, αποτελούμενο από τη Γιατρό Γενικής Ιατρικής κα Κουρέλη Μαρία επιμελήτρια Α, τις Αγροτικούς ιατρούς Κοφίτσα Κωνσταντίνα   και Κοκκώνη Παναγιούλα και τη Νοσηλεύτρια  Λάσδα Μαρία.
Ο Διευθυντής κ. Καραγιώργος Χρήστος και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου ευχαρίστησαν από την πλευρά τους το ιατρικό κλιμάκιο που παραβρέθηκε και πραγματοποίησε την σημαντική και ενδιαφέρουσα ενημέρωση στους μαθητές.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.