Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1925-Υπ’ ατμόν το όνομα του Καβράκου απ’ τη ΣΜΥ





     
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ μας, πλαισιωμένη από επιστήμονες και ανήσυχους συμπολίτες μας, επί δέκα τώρα χρόνια, πέτυχε αρκετά στην αποκάλυψη της ιστορικής αλήθειας.
   Αναγνωρίστηκε επίσημα η μεγάλη Αγροτική Λαϊκή Εξέγερση της 2 Φλεβάρη 1925 στα Τρίκαλα και αναδείχτηκε ο δολοφονικός ρόλος σ’ αυτήν του αντισυνταγματάρχη Χρίστου Καβράκου.
   Με την ερώτηση που κατέθεσαν οι 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, αναβαθμίστηκε ο μακροχρόνιος αγώνας μας για να φύγει το όνομα του Καβράκου από το Στρατόπεδο όπου στεγάζεται η ΣΜΥ.
   Ο Καμμένος, κάθε άλλο παρά έκλεισε το θέμα, όπως γράφτηκε λανθασμένα στον τύπο. Στην απάντησή του διαβάζουμε: «ενώ για ενδεχόμενη μετονομασία του, η οποία δύναται να διερευνηθεί, θα πρέπει να υπάρξει σχετική εισήγηση του ΓΕΣ όπως προβλέπεται από τα ισχύοντα θεσμικά κείμενα και εν προκειμένω στην από 29 Σεπτεμβρίου 2015, εν ισχύ, Διαταγή του ΓΕΣ υπό στοιχεία Φ.911.24/3/332196/Σ.8703». Αρμοδιότητα έχει το ΓΕΣ και όχι αυτός. Και παρακάτω: «Σε κάθε όμως περίπτωση σας παρακαλώ να μας γνωστοποιήσετε τα έγγραφα στοιχεία τα οποία έχετε υπ’ όψη σας για τον Αντιστράτηγο Χρήστο Καβράκο, προκειμένου να τεθούν υπ’ όψη μας».


                                Το βιογραφικό του Καβράκου
   
    Το βιογραφικό του Χρήστου Καβράκου, σύμφωνα με τις υπάρχουσες ιστορικές πηγές, βρίθει αντεθνικών και προδοτικών ενεργειών καθ'όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του στον ελληνικό στρατό:
1.  Συμμετείχε ως λοχίας και καταδότης στη σφαγή του Κιλελέρ το 1910 και ως ψευδομάρτυρας στην δίκη που έγινε στις 19.6.1910-23.6.1910 στο Κακουργιοδικείο Λαμίας.
2.  Έδωσε εντολή δολοφονίας 7 ατόμων στην πρώτη εργατοαγροτική εξέγερση στην Ελλάδα, το Τρικαλινό Κιλελέρ 2 Φλεβάρη 1925, ο ίδιος εκτέλεσε τον τυφλό γέροντα Ράδο, ήταν ψευδομάρτυρας στη δίκη των αγροτών στο Στρατοδικείο της Λάρισας 31.3.1925/4.4.1925 με αποτέλεσμα την καταδίκη των θυμάτων του.
3.  Στις 23 Απριλίου 1935 ήταν στρατοδίκης στην Δίκη των Πολιτικών Αρχηγών και στις 5 Μαΐου 1935 καταδίκασε σε θάνατο για «εσχάτη προδοσία» τους: Ελευθέριο Βενιζέλο, Νικόλαο Πλαστήρα, Ιωσήφ Κούνδουρο και Εμμανουήλ Τζανακάκη.
4.  Δεν πολέμησε στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο και προσπάθησε να εμποδίσει τους Ευέλπιδες να ανταποκριθούν στα διαγγέλματα της Κυβέρνησης για συνέχιση του αγώνα στην Κρήτη.
5.  Στις 27 Απριλίου 1941, ως στρατιωτικός διοικητής της Αθήνας παρέδωσε χαμογελαστός τα «κλειδιά» της πόλης στον Γερμανό αντισυνταγματάρχη Φον Σέιμπεν, αφού προηγουμένως είχε φροντίσει για την ασφαλή είσοδο των κατακτητών.
6.  Τον Ιούνιο του 1941 παρουσιάστηκε αυτοβούλως για να συμμετέχει στο ναζιστικό πρόγραμμα γενοκτονίας του Ελληνικού λαού και καθ’ όλη τη διάρκεια του Μεγάλου Λιμού ως διευθυντής της ΚΥΔΕΠ (Κεντρική Υπηρεσία Διαχείρισης Εγχώριας Παραγωγής) και της ΚΕΠΕΣ (Κεντρική Επιτροπή Προστασίας Εγχωρίου Σιτοπαραγωγής), φρόντισε για τη συγκέντρωση των αγροτικών προϊόντων προκειμένου να διατεθούν για τις ανάγκες της Βέρμαχτ και του γερμανικού πληθυσμού, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Göring.(«Grüne Mappe»,. Οι Κατευθυντήριες γραμμές του Göring για τη διαχείριση της οικονομίας στα πρόσφατα κατεχόμενα ανατολικά εδάφη - «Στρατηγική πείνας»).
7.  Η συνέργειά του στο έγκλημα της γενοκτονίας του Ελληνικού λαού, κρίνεται απόλυτα επιτυχής:
·       300.000-360.000 θάνατοι από την πείνα
·       90% θνησιμότητα στα νεογέννητα
·       80% θνησιμότητα στα βρέφη
·       μόνιμες βλάβες από τον υποσιτισμό στους επιζώντες
Στη Δίκη της Νυρεμβέργης αναφέρθηκε ρητά ότι ένας από τους λόγους για την επιβολή της θανατικής ποινής (θάνατος με απαγχονισμό) στον Hermann Göring ήταν η απόφαση για την εκτροπή των τροφίμων που προέρχονται από τις κατεχόμενες ανατολικές περιοχές για τους σκοπούς της Βέρμαχτ και του γερμανικού πληθυσμού.
Στη Δίκη των Δωσιλόγων αναφέρθηκε ρητά ότι αν οι τεράστιες ποσότητες των τροφίμων που συγκεντρώθηκαν στις κυβερνητικές αποθήκες και δόθηκαν στους Γερμανούς, δίνονταν στον λαό, δεν θα υπήρχαν θάνατοι.
8.  Τον Ιούλιο του 1944, έχαιρε εκτίμησης από τους ναζί αφέντες του, κατατασσόταν μεταξύ των μεγαλυτέρων κουίσλινγκ (quisling = κουίσλινγκ, δωσίλογος, προδότης του έθνους) και ήταν υποψήφιος για τη διαδοχή του δωσίλογου πρωθυπουργού Ι. Ράλλη.
9.  Ο Χρήστος Καβράκος φέρεται ως εκτελεσμένος από τον ΕΛΑΣ κατά τα Δεκεμβριανά, με μοναδική πηγή τα κείμενα του γνωστού υποστηρικτή της χούντας, Πέτρου Γαρουφαλιά, ενώ υπάρχουν προφορικές μαρτυρίες και εμφανείς ενδείξεις ότι ακολούθησε τους ναζί κατά την αποχώρησή τους από την Ελλάδα.

   Η τεκμηρίωση για τα αναφερόμενα θα κατατεθεί εκ νέου στους αρμόδιους.

           Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ μας με τη στήριξη και συνδρομή που έχει το τελευταίο διάστημα από επιστήμονες, ιστοριοδίφες και λοιπούς φιλίστορες, αλλά και συλλογικότητες της Αθήνας, συνεχίζει τον αγώνα της και είναι βέβαιη πως σύντομα το Στρατόπεδο της ΣΜΥ θ’ απαλλαγεί απ’ το όνομα του επονείδιστου ιστορικού προσώπου Χρ. Καβράκου(δολοφόνου, προδότη, δοσίλογου, ναζιστή), που προσβάλλει την πόλη και τους δημοκρατικούς πολίτες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.