Τελευταίες Ειδήσεις

Χρήστος Σιμορέλης για το Σκάνδαλο της Novartis: «Αν είναι αθώοι ας αποποιηθούν την προστασία που τους παρέχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών»

Σε παρέμβαση που είχε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Αταίριαστοι» ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Χρήστος Σιμορέλης, τοποθετήθηκε για το πολιτικό σκάνδαλο της Novartis που απασχολεί την παγκόσμια και ελληνική επικαιρότητα.
Στην τοποθέτηση του ανέφερε ότι το πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της Novartis είναι ένα υπαρκτό σκάνδαλο παγκόσμιας κλίμακας που παραδέχεταιόλος ο πολιτικός κόσμος και δείχνει τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε ως εδώ. Ακόμη και ο κ. Σαλμάς, πρώην υπουργός υγείας και στέλεχος της ΝΔ, σε τοποθέτηση του τοαναγνώρισε. Η κοινωνία επίσης το γνωρίζει και το σκάνδαλο και τις υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων. Μάλιστα η χώρα μας ήταν χώρα αναφοράς για τις τιμολογήσεις των φαρμάκων για 29 χώρες.
Είναι πολύ σημαντικό, ως πολιτικό σύστημα, να κάνουμε ότι μπορούμε για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.Επίσης, γνωρίζουμε καλά ότι η φαρμακευτική δαπάνη είχε φτάσει τα 3 δις ευρώ, ποσό που υπερβαίνει και την αντίστοιχη δαπάνη της Ισπανίας, που έχει το πενταπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα.Το συνολικό πόσο των 23 δις χάθηκαν, με ξεκάθαρη ευθύνη του πολιτικού συστήματος που κυβερνούσε τη χώρα. Αυτά τα ποσά ισοδυναμούν με ένα μνημόνιο σε περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών.
Αντί λοιπόν η Νέα Δημοκρατία να αναπτύσσει θεωρίες συνομωσίας για το πως η Κυβέρνηση μαζί με τη δικαιοσύνη και το FBI συνωμοτούν εναντίον τους, εάν είναι αθώοι οι πρώην υπουργοί, ας αποποιηθούν την προστασία που τους παρέχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και ας δικαστούν όπως κάθε πολίτης της χώρας. Ας κοιτάξουν στα μάτια τον ελληνικό λαό και ας απαντήσουν επιτέλους για όλα όσα έχασε η χώρα εξαιτίας των πολιτικών τους.

Τέλος, ο κ. Σιμορέλης ευχήθηκε τα αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα να μην έχουν ποινικές ευθύνες κάτι για το οποίο θα αποφανθεί η δικαιοσύνη, αλλά σίγουρα για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο της υπερκοστολόγησης φαρμάκων,αυτοί που κυβέρνησαν τότε τη χώρα,έχουν εμφανείς πολιτικές ευθύνες.


Προβολή βίντεο YouTube Χρήστος Σιμορέλης για το Σκάνδαλο της Novartis

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.