Τελευταίες Ειδήσεις

Ξαναχτυπά ο Nίκος Λέγκας αφήνοντας αιχμές για την τοπική πολιτική ηγεσία



Ξαναχτυπά ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής της ΝΔ Νίκος Λέγκας, μέσα από δημοσίευμα του στο διαδίκτυο, αυτή την φορά για την ανισομερή κατανομή των σχολών του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στους τέσσερις νομούς, με σαφή υπεροχή της Λάρισας και του Βόλου, έναντι της Καρδίτσας και των Τρικάλων. Μάλιστα ο νομός Τρικάλων είναι ουραγός στις διεκδικήσεις των σχολών, αφού μετά βίας διαθέτει μόλις ένα τμήμα. Και βέβαια ο Νίκος Λέγκας δεν σταματάει εκεί, αλλά προχωράει κι ένα βήματα παραπέρα, καταλογίζοντας σαφείς ευθύνες για έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και για υποβάθμιση του νομού στην τοπική πολιτική ηγεσία.
Αναλυτικά ο Νίκος Λέγκας σημειώνει:
«Στον νομό μας (Π.Ε. Τρικάλων) απουσιάζει ακόμη και ο στοιχειώδης στρατηγικός αναπτυξιακός σχεδιασμός.Και φυσικά δεν υπάρχει -εκτός από μεμονωμένες ενέργειες-κανένα ενιαίο διεκδικητικό πλαίσιο,που να απαντά στο τι ανάπτυξη θέλουμε. Όλα στον αυτόματο πιλότο.

Ενδεικτικές οι «χαλαρές» αντιδράσεις στην πρόταση που δείχνει πόσο ισόρροπα διαμορφώνονται τα πανεπιστημιακά campuses στις πόλεις της Θεσσαλίας .
Με την πρόταση του Πρύτανη και οι 100 νέες θέσεις ΔΕΠ πάνε σε Λάρισα-Βόλο και καμία στα Τρίκαλα που μάλιστα χάνουν και το ένα τμήμα του ΤΕΙΘ. Η εικόνα των τμημάτων είναι πλήρως ανισόρροπη: Βόλος=14, Λάρισα=9, Λαμία=5, Καρδίτσα=5, Τρίκαλα=1. Θα το επιτρέψουμε; Θα το αφήσουμε; Θα το καταπιούμε;»

Έρχονται ανακατατάξεις ή μου φαίνεται;




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.