Τελευταίες Ειδήσεις

Τα μηνύματα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία


Ογκώδης και με έντονο παλμό ήταν η μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για την Μακεδονία. Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσε το Σύνταγμα, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ οι εικόνες από το Σύνταγμα ήδη κάνουν τον γύρο του κόσμου.
Η ομιλία του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη έδωσε το στίγμα του συλλαλητηρίου, μιλώντας για ενότητα όλων των ελλήνων κάτω από το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι Ελληνική».
Αντικρουόμενες είναι οι εκτιμήσεις για τον ακριβή προσδιορισμό του αριθμού των συμμετεχόντων. Σύμφωνα με την αστυνομία η συμμετοχή άγγιξε τις 140.000, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές το 1.5 εκατ.

Αντικρουόμενες εκτιμήσεις για τη συμμετοχή
Από την πλευρά της αστυνομίας εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «από ώρα 12:00 σήμερα (04-02-2018) πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εκατόν σαράντα χιλιάδων (140.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και σε έκταση 50.000 τ.μ. περίπου.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Spiegel Γιώργο Χρηστίδη οι διοργανωτές εκτίμησαν ότι ο κόσμος φτάνει το 1,5 εκατομμύριο.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έλαβε από νωρίς το πρωί αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.
Για την εκδήλωση αφίχθησαν στην Αττική 283 λεωφορεία, από τα οποία 189 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών και 94 από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας. Τα λεωφορεία φυλάσσονταν από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης».
Η αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα ένα τετράλεπτο βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε απο drone για αν δείξει την παρουσία του κόσμου στο συλλαλητήριο και την συμμετοχή.
Δείτε το βίντεο από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.:

Μ. Θεοδωράκης: Σήμερα μίλησαν οι Ελληνες ενωμένοι
Με σαφή πολιτική χροιά και βολές ακόμη και κατά της Αριστεράς ο Μίκης Θεοδωράκης απευθύνθηκε στους διαδηλωτές του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων και αποθεώθηκε απο τους συγκεντρωμένους.
Με τις φράσεις «Καλοί μου Έλληνες, φασίστες, τραμπούκοι, τρομοκράτες» ξεκίνησε την ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης, απευθυνόμενος στο σύνολο των συμμετεχόντων.
Δήλωσε «πατριώτης και διεθνιστής», λέγοντας «θα μιλήσω με λόγια σταράτα και ασυμβίβαστα, όπως έμαθα να μιλάω σε όλη μου τη ζωή».
Δείτε video την ομιλία του Μ. Θεοδωράκη:

Μητροπολίτης Δωρόθεος: Μυριόστομο μήνυμα – Όχι στον όρο «Μακεδονία»
Το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου, η οποία συμμετέχει επισήμως στο συλλαλητήριο του Συντάγματος, μετέφερε ο Μητροπολίτης Δωρόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στο δικαίωμα της υπεράσπισης των δικαίων της Μακεδονίας και στις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπίων.

Γιώργος Κασιμάτης: Η Ελλάδα εδώ είναι ολόκληρη και λέει "όχι" στη δουλεία από το 2010
Ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης που επίσης ήταν κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα στην ομιλία του τόνισε: «Υπάρχει πολιτική απόφαση να δώσουν την ταυτότητά μας σε ξένο λαό».
Πολιτικοί
Το «παρών» στο συλλαλητήριο έδωσαν βουλευτές και στελέχη πολλών πολιτικών κομμάτων, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μάκης Βορίδης. Παρούσα και η Μαρία-Κόλλια Τσαρουχά, υφυπουργός Εσωτερικών και στέλεχος των ΑΝΕΛ, καθώς και ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης της Θεσσαλονίκης Φράγκος Φραγκούλης. Το παρών έδωσαν ακόμη ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος, αλλά και ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, καθώς ο πρόεδρος της Ενωσης Βασίλης Λεβέντης. Επίσης στο χώρο του συλλαλητηρίου παρέστη και ο Γ.Γ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Τεράστια σημαία 150 τ.μ. υψώθηκε από διαδηλωτές στο Σύνταγμα
Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν την κεντρική πλατεία της Αθήνας μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, κρατώντας σημαίες στα χέρια.
Σχεδόν μία ώρα πριν την επίσημη έναρξη του συλλαλητηρίου για τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων, οι διαδηλωτές ύψωσαν μια τεράστια ελληνική σημαία, 150 τ.μ., η οποία κυμάτιζε καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης των χιλιάδων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα.
Τα παραλειπόμενα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.