Τελευταίες Ειδήσεις

Τιμήθηκε η επέτειος της μάχης της Μερίτσας


Μνήμες του παρελθόντος ζωντάνεψαν στην εκδήλωση απόδοσης φόρου τιμής για την επέτειο της ιστορικής μάχης της Μερίτσας το πρωί της Κυριακής στο μνημείο των πεσόντων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για να τιμηθεί το ιστορικό γεγονός της μάχης της Μερίτσας στις 12 Φεβρουαρίου 1943, περίοδο κατά την οποία η χώρα μας βρίσκονταν υπό το κατοχικό καθεστώς Γερμανών και Ιταλών.
Με πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμπάκας τιμήθηκε και φέτος η επέτειος της νικηφόρου μάχης της Μερίτσας όπου οι ηρωικοί μαχητές των Χασίων έστειλαν το δικό τους μήνυμα αντίστασης ενάντια στον κατακτητή κι έγραψαν σελίδες δόξης στην ιστορία.

Στο πεδίο της μάχης με αντίπαλο Ιταλική στρατιωτική μονάδα  άφησαν την τελευταία τους πνοή για την ελευθερία και την πατρίδα επτά άτομα που κατάγονταν από τα Χάσια οι:  Αθανάσιος  Βλάχος  , Ζήσης Δήμου ,   Γεώργιος Καραζήσης   , Χρήστος   Κουτσιαλής  ,   Ιωάννης   Λάμπρου   ,  Νικόλαος   Μουλαράς και Αθανάσιος   Παπαδήμας.
Το πρωί της Κυριακής στο ηρώο των πεσόντων τελέστηκε τρισάγιο ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί που απεύθυναν ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης που τόνισε ότι η θυσία των Χασιωτών στέλνει το μήνυμα στους νεότερους για να διασφαλίσουν την εθνική μας ακεραιότητα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τσίγκας υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί παρακαταθήκη και οδηγό για όλους τους Έλληνες η θυσία των πεσόντων, ο π. βουλευτής-νομάρχης κ. Βλαχογιάννης χαρακτήρισε ηρωική την μάχη της Μερίτσας ενώ το παρόν τους έδωσαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, φορέων και πλήθος πολιτών ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο εκπαιδευτικός κ. Ευθύμιος Παπαχρήστος.
Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Σινάνη σε μια συμβολική κίνηση να καταθέτει το στεφάνι μαζί με την Βαίτσα Παπαχρήστου η οποία ως ανήλικο παιδί μετέφερε μηνύματα στους αγωνιστές κρυμμένα στα μαλλιά της και ο εθνικός ύμνος με τον οποίο έκλεισε και η φετινή εκδήλωση τιμής για την ιστορική μάχη της Μερίτσας.









Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.