Not seeing a Scroll to Top Button ? Go to our FAQ page for more info.
Από το Blogger.
pic name
pic name pic name pic name

ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ-Διαμαρτυρία στη ΔΟΥ

Meteora Voice | 3:07 μ.μ. Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 |
Posted on
 • Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018
 • by
 • Meteora Voice
 • in
 • Ετικέτες

 • Συνάδελφοι,                                                                                                                                   

  Σα να μην έφταναν οι εκατοντάδες αντιλαϊκοί νόμοι, τα χιλιάδες μέτρα, που έχουν δημιουργήσει ένα ασήκωτο φορτίο χρεών σε όλους μας, τώρα με το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη βουλή γενικεύονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Είναι η συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και όλων των προηγούμενων. Εκβιάζουν ότι θα βγάλουν την οικογένειά μας στο δρόμο ακόμα και για χρέη 500 ευρώ προς το δημόσιο!
  Θέλουν να αρπάξουν για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, για τη  «σωτηρία» των τραπεζών, και το τελευταίο ευρώ, που μπορούν να αποσπάσουν. Εκβιάζουν και μας εκφοβίζουν ότι αν δε δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε, το κεραμίδι που καταφέραμε με ιδρώτα και πολλές θυσίες να βάλουμε πάνω απ’ το κεφάλι των οικογενειών μας θα το πάρουν, μαζί με ότι άλλο βρουν.


  Είναι αδίστακτοι! Καμία αναμονή μπροστά στη γενικευμένη επίθεση!

  1,7 εκατομμύρια φορολογούμενοι, με χρέη στην εφορία πάνω από 500 ευρώ βρίσκονται στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ που είναι έτοιμη να εισπράξει και το τελευταίο ευρώ κάθε αντιλαϊκού φόρου που επιβλήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια. Τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζουν 503 χιλιάδες οφειλέτες του πρώην ΟΑΕΕ καθώς το ΚΕΑΟ έχει αναλάβει να μετατρέψει σε εφιάλτη τις δυσκολίες κάθε αυτοαπασχολούμενου να πληρώσει την ασφαλιστική του εισφορά. Ήδη οι κατασχέσεις λογαριασμών έχουν φθάσει το 1 εκατομμύριο και διογκώνονται, και έπεται συνέχεια με τις κατασχέσεις ακινήτων. Ήδη ετοιμάζουν το έδαφος και  μιλούν για πλειστηριασμούς 10.000 ακινήτων μέσα στο 2018 καθώς και για 40.000 κάθε χρόνο την επόμενη 4ετία, σύνολο 130.000 σπίτια στο σφυρί μέχρι το 2021!!!
  Γι’ αυτό και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ προχώρησε εκ των προτέρων στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων για τους πλειστηριασμούς.

   Αυτά έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους «θεσμούς», για να πάρει την 3η αξιολόγηση, δηλαδή το χρυσό μετάλλιο αντιλαϊκής πολιτικής από τα επιτελεία του μεγάλου κεφαλαίου. Γι’ αυτό και τρίβουν τα χέρια τους οι τραπεζίτες και τα κάθε λογής κοράκια - τα περιώνυμα hedgefunds – για τις νέες ευκαιρίες που ξανοίγονται μπροστά τους, όπως και βιομήχανοι και κάθε λογής μεγαλοεπιχειρηματίες από τα νέα δώρα και προνόμια που εξασφάλισε για λογαριασμό τους η κυβέρνηση.

  Ο δρόμος της «δίκαιης» ανάπτυξής που επαγγέλλεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι στρωμένος με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και νέα αντιλαϊκά μέτρα για να θωρακιστεί η κερδοφορία των λίγων. Η λεγόμενη μεταμνημονιακή εποχή, για την οποία σκίζει τα ιμάτιά της και η αξιωματική αντιπολίτευση όπως και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, σχεδιάζεται και αυτή με τις προδιαγραφές των μεγάλων επιχειρηματιών και των μονοπωλίων και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

  Τα δήθεν μέτρα για την ανακούφισή μας είναι σταχτή στα μάτια, για να αποσπάσουν την συναίνεση, για να μας αποπροσανατολίσουν. Θα γίνουμε ξανά το υποζύγιο για να καλυφτούν τα ελλείμματα και να επιβληθεί η δημοσιονομική πειθαρχεία, δηλαδή, κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια, φτώχεια και κυνηγητόγια τους αυτοαπασχολούμενους. Τα βάσανα δεν θα έχουν τελειωμό αν δεν τους σταματήσουμε με τους αγώνες μας.

  Η Ένωση ΕΒΕ Καλαμπάκας καλεί όλους τους συναδέλφους, όλα τα σωματεία των ΕΒΕ, να μπουν μπροστά και να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους, μαζί με τους εργάτες και τους αγρότες στην κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών στις 21 Φλεβάρη στην Εφορία Τρικάλων. Να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας ενόψει της 1ης Μάη όπου ξεκινούν οι πλειστηριασμοί από το δημόσιο, για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία από τα 500 ευρώ.  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ-ΑΠΙΑΤΟΥΜΕ

  §  Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.
  §  Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
  §  Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους. Ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.
  §  Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.
  §  Αποσύνδεση των ασφαλιστικών οφειλών από την πρόσβαση σε παροχές υγείας- πρόνοιας περίθαλψης. Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Επίδομα τοκετού και επίδομα μητρότητας (6μηνο). Αντίστοιχη μέριμνα για τους παιδικούς σταθμούς σε κάθε δήμο.
  §  Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις και κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές.
   Όρια συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Σύνταξη με βάση τις καταβεβλημένες εισφορές, για όσους αυτοαπασχολούμενους έχουν συμπληρώσει συντάξιμη ηλικία, και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τμήμα ή το σύνολο των οφειλών τους. Οριστική διαγραφή όσων οφειλών απομείνουν.
  §  Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια λειτουργίας.


  Τετάρτη 21 Φλεβάρη
  Διαδηλώνουμε – Βροντοφωνάζουμε
  ΟΧΙ Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις
  Όλοι στην Εφορία Τρικάλων στις 11 πμ  0 σχόλια :

  Δημοσίευση σχολίου

   
   2014-2018 Meteora Voice. All rights reserved to their respective owners
  Develop by : MvW