Τελευταίες Ειδήσεις

Η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης & τοπικής διοίκησης είναι υπεύθυνη για τις καταστροφές από τις πλημμύρες

Ώρες  αγωνίας και απόγνωσης  ζουν για ακόμη μια φορά οι κάτοικοι του νομού Τρικάλων λόγω των καιρικών φαινόμενων των τελευταίων ημερών. Οι  μεγάλες καταστροφές ( πλημμυρισμένα  δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων , διακοπή κυκλοφορίας σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, καταστροφές σε υποδομές )   δεν μπορούν ν' αποδοθούν στην πρωτοφανή, πράγματι, βροχόπτωση. Αυτές οι καταστροφές  δεν ήταν αναπόφευκτες  όπως δεν ήταν και τόσες άλλες , στις ίδιες περιοχές,  το προηγούμενο  διάστημα. Η αλήθεια είναι ότι δεν φταίει το φυσικό φαινόμενο. Βροχές και πλημμύρες  δεν θα πάψουν να υπάρχουν, όμως μπορούν να πάψουν να υπάρχουν καταστροφές. Δεν είναι φυσικό επακόλουθο κάθε φορά που βρέχει να πνίγονται ολόκληρες περιοχές, να προκαλούνται μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο , υποδομές σε σπίτια, καταστήματα. Ιδιαίτερα σήμερα που η πρόοδος της τεχνολογίας και της επιστήμης μπορεί να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα των καιρικών συνθηκών με ανάλογη πολιτική πρόληψης.

Με τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών αναδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι σε πολλές περιοχές του νομού Τρικάλων υπάρχει επείγουσα  ανάγκη για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αντιδιαβρωτικά έργα. Οι παρεμβάσεις που έγιναν μετά τις καταστροφές του Σεπτέμβρη 2016 ήταν υποτυπώδεις και αποσπασματικές και δε δίνουν ολοκληρωμένη  λύση στο πρόβλημα . Αναδεικνύονται για ακόμη μια φορά οι τεράστιες ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθώς και της Τοπικής Διοίκησης, για τις μεγάλες ελλείψεις σε κρίσιμες υποδομές σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία. Χρόνια τώρα, διαθέτουν ελάχιστα κονδύλια για έργα πραγματικής αντιπλημμυρικής προστασίας, για καθαρισμούς και διευθετήσεις ρεμάτων, για την συντήρηση παλιών έργων, ενώ απλόχερα μοιράζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για έργα, υποδομές και φοροαπαλλαγές στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Τα αντιπλημμυρικά έργα δεν επιλέγονται από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις, γιατί δεν είναι ανταποδοτικά. Δεν είναι διόδια για να αποφέρουν εκατομμύρια ευρώ κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους. Έτσι ,  όταν η αντιπλημμυρική προστασία αντιμετωπίζεται ως κόστος, γραφικότητα ή υπερβολή και όχι ως σύγχρονη βασική κοινωνική ανάγκη με ευθύνη του κράτους, ο εργαζόμενος λαός θα το πληρώνει πολύ ακριβά . Αυτά είναι τα αποτελέσματα του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης, που εκμεταλλεύεται τα πάντα, από τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, μέχρι το περιβάλλον, για την αποκόμιση του κέρδους.
Γι’ αυτό άλλωστε   στο αναπτυξιακό συνέδριο που διοργάνωσε πριν λίγο καιρό στη Λάρισα η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, δεν προβλέπονταν συζήτηση για αντιπλημμυρικά  έργα που θα προστατεύουν το λαό. Μάλιστα, πριν λίγο καιρό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, για να δικαιολογήσει την πολιτική του  δήλωνε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ότι η Θεσσαλία είναι θωρακισμένη από τις πλημμύρες και τις καταστροφές! Η σημερινή κυβέρνηση αυτό το λέει ‘’δίκαιη ανάπτυξη’’ και σ’ αυτό απ’ ότι φαίνεται συμφωνούν τόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και Δημοτικές Αρχές του νομού μας.
 Το ΚΚΕ έχει αναδείξει  αυτά τα ζητήματα  όλο το προηγούμενο διάστημα  τόσο στην επαφή του με το λαό , άνθρωπο τον άνθρωπο,  όσο και μέσω των εκπροσώπων του στα Δημοτικά Συμβούλια  και το Κοινοβούλιο. Θα συνεχίσει να το κάνει με συνέπεια και σταθερότητα για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών. Γι’ αυτό το λόγο, αυτές τις μέρες, αντιπροσωπείες της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ  θα βρεθούν  στις περιοχές που παρουσιάζουν προβλήματα για να συμβάλουν στη διεκδίκηση των αιτημάτων του λαού για προστασία των καλλιεργειών, των υποδομών , της ζωής τους.
Έτσι,  αύριο Τρίτη 27 Φλεβάρη , αντιπροσωπεία της ΤΕ με επικεφαλής το βουλευτή του κόμματος Κώστα Στεργίου θα περιοδεύσει στο δήμο Φαρκαδόνας  και συγκεκριμένα :
στις 10πμ στην Πηνειάδα, στις 10:30πμ, στο Ζάρκο,  στις 11:15 πμ στο Κεραμίδι, στις 12μ στη Φαρκαδόνα 
και στη συνέχεια , στη 1μμ, θα δώσει συνέντευξη τύπου για το ζήτημα στα γραφεία του ΚΚΕ στα Τρίκαλα.



ΤΡΙΚΑΛΑ  26/02/2018                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.