Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για το συλλαλητήριο, της ερχόμενης Κυριακής, 4 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα για το Μακεδονικό με την αστυνομία, τους διοργανωτές και την κυβέρνηση να βρίσκονται σε θέση μάχης. Υπό την ευλογία της εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, οι διοργανωτές ανήρτησαν στη σελίδα τους στο Facebook το σποτ με το οποίο καλεί τους Έλληνες να κατέβουν στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν «όχι στον όρο "Μακεδονία", όχι στα άρθρα αλυτρωτισμού του συντάγματος των Σκοπίων», όπως αναφέρουν και καταλήγουν πως «η Θεσσαλονίκη μίλησε, σειρά της Αθήνας να φωνάξει».
Με ενδιαφέρον αναμένεται και το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη που έχει κληθεί να μιλήσει από την εξέδρα'
Το σποτ και το κεντρικό σύνθημα
Κάλεσμα για τη συμμετοχή όσο περισσότερων Ελλήνων απευθύνεται μέσω του σποτ των διοργανωτών που ανέβηκε στα social media, με κεντρικό σύνθημα η Θεσσαλονίκη μίλησε, σειρά της Αθήνας να φωνάξει».
Δείτε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στη σχετική σελίδα, στο facebook


Η συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών
Σήμερα το μεσημέρι οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου παραθέτουν συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο.
Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:
«Την Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου 2018, στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, στην Αθήνα, για την ενημέρωση αντιπροσώπων των Μ.Μ.Ε. σχετικά με το Πανεθνικό – Παλλαϊκο Συλλαλητήριο, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018 στην πλατεία Συντάγματος.
Το σκεπτικό του Συλλαλητηρίου
Οι διοργανωτές του Συλλαλητηρίου διευκρινίζουν ότι στόχος της διοργάνωσης είναι η εμφάνιση του κυρίαρχου λαού στο προσκήνιο και η ξεκάθαρη εντολή του προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας, προκειμένου να ανατραπεί η υφιστάμενη πολιτική πλεύση που αποδέχεται σύνθετη ονομασία, η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Ο όρος Μακεδονία δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης.
Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση που θα περιλαμβάνει το ιερό όνομα της Μακεδονίας αποτελεί αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας και βρίσκει απέναντι τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Η Ελλάδα δεν είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη για τα χρηματοοικονομικά πλούτη της, αλλά για τις άυλες αξίες της φιλοσοφίας, της επιστήμης και του πολιτισμού, που δώρισε στην ανθρωπότητα. Αυτές τις αξίες, οι σημερινοί Έλληνες και Ελληνίδες δείχνουν πως είναι έτοιμοι να τις υπερασπισθούν, στις σύγχρονες Θερμοπύλες.
Ομιλητές θα είναι τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής».