Τελευταίες Ειδήσεις

Επισκέψεις αντιπροσωπειών του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές Περιοδεία του βουλευτή του Κόμματος Κώστα Στεργίου στο δήμο Φαρκαδόνας




Κλιμάκια της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ επισκέφτηκαν  πληγείσες περιοχές του νομού ( Πιαλεία , Βαλτινό , Φαρκαδόνα)  και συζήτησαν με τους κατοίκους.
Αντιπροσωπεία της ΤΕ Τρικάλων, με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Στεργίου, περιοδεύσε στο δήμο Φαρκαδόνας και συγκεκριμένα στην Πηνειάδα, στο Ζάρκο,. στο Κεραμίδι και τη Φαρκαδόνα . Από τις περιοδείες και τις συζητήσεις ήταν κοινή διαπίστωση ότι οι αγρότες της περιοχής είδαν για πολλοστή  την καταστροφή των κόπων τους από την εγκληματική πολιτική απουσίας αναγκαίων έργων προστασίας από φυσικά και καιρικά φαινόμενα.
Στις συζητήσεις που είχε ο Κώστα Στεργίου με τους κατοίκους των χωριών που επισκέφτηκε μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
Οι μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν στον νομό Τρικάλων ( πλημμυρισμένα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων, ιδιαίτερα στην περιοχή Φαρκαδόνας,  διακοπή της κυκλοφορίας σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, καταστροφές σε υποδομές και ζημιές σε οικισμούς του νομού ) δεν μπορούν να αποδοθούν στην πρωτοφανή πράγματι, παρατεταμένη, βροχόπτωση.

Αυτές οι καταστροφές δεν ήταν αναπόφευκτες όπως δεν ήταν και τόσες άλλες , στις ίδιες περιοχές το προηγούμενο διάστημα.
Δεν είναι φυσικό φαινόμενο κάθε φορά που βρέχει να πνίγονται ολόκληρες περιοχές
Οι τελευταίες καταστροφές αποδεικνύουν ακόμη μια φορά την επείγουσα ανάγκη για ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία και αντιδιαβρωτικά έργα.
Αναδεικνύονται για μια ακόμη φορά οι τεράστιες ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων καθώς και της σημερινή συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και της Τοπικής Διοίκησης για τις μεγάλες ελλείψεις σε κρίσιμες υποδομές σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία. Αφού χρόνια  τώρα τα κονδύλια που διαθέτουν είναι ελάχιστα και περιορίζονται κυρίως σε καθαρισμούς και διευθετήσεις ρεμμάτων, που είναι μεν αναγκαία αλλά δεν δίνουν ριζική λύση στο πρόβλημα ούτε θωρακίζουν την περιοχή,  ενώ την ίδια ώρα μοιράζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για έργα, υποδομές και φοροαπαλλαγές στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Τα αντιπλημμυρικά έργα δεν επιλέγονται από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις, γιατί δεν είναι ανταποδοτικά, δεν  αποφέρουν κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Γι’ αυτό άλλωστε   στο αναπτυξιακό συνέδριο που διοργάνωσε πριν λίγο καιρό στη Λάρισα η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, δεν προβλέπονταν συζήτηση για αντιπλημμυρικά  έργα που θα προστατεύουν το λαό. Μάλιστα, πριν λίγο καιρό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, για να δικαιολογήσει την πολιτική του  δήλωνε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ότι η Θεσσαλία είναι θωρακισμένη από τις πλημμύρες και τις καταστροφές! Η σημερινή κυβέρνηση αυτό το λέει ‘’δίκαιη ανάπτυξη’’ και σ’ αυτό απ’ ότι φαίνεται συμφωνούν τόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και Δημοτικές Αρχές του νομού μας.
Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει άμεσα η καταγραφή όλων των καταστροφών  και να αποζημιωθούν πλήρως οι πληγέντες, λαμβάνοντας επιπρόσθετα μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες παραγωγούς αγρότες ( με έκτακτη ενίσχυση,  πάγωμα των πληρωμών προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες και άλλα )  
Το ΚΚΕ έχει αναδείξει  αυτά τα ζητήματα , όλο το προηγούμενο διάστημα , τόσο στην επαφή του με το λαό , άνθρωπο τον άνθρωπο,  μέσω των εκπροσώπων του στους μαζικούς φορείς του κινήματος ,  όσο και  στα Δημοτικά Συμβούλια  και το Κοινοβούλιο. Θα συνεχίσει με συνέπεια και σταθερότητα  να φέρνει στο  προσκήνιο  την  ανάγκη ο λαός να αγωνιστεί και να διεκδικήσει έργα και υποδομές που θα εξυπηρετούντις  ανάγκες  του,  θα προστατεύουν  τη  ζωή  και  την περιουσία του»





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.