Τελευταίες Ειδήσεις

Λαμπρές εκδηλώσεις στην ΙΜ Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας-Υποδοχή και προσκύνημα στην Τιμία Κάρα του Αγίου


Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων στην Καλαμπάκα.
Στο ιστορικό μοναστήρι συνέρρευσαν εκατοντάδες προσκυνητές όπου στις 5 το απόγευμα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος  υποδέχτηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου  η οποία φυλάσσεται στην Ι. Μονή του Μεγάλου Μετεώρου και την μετέφερε ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης  και κατά το εορταστικό τριήμερο θα είναι στην εορτάζουσα Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων για προσκύνημα και ευλογία των πιστών.
Ο Σεβάσμιος Ποιμενάρχης ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους πιστούς, την Γερόντισσα της μονής, αδελφή Ταβιθά και την αδελφότητα τόνισε ότι είναι μεγάλη η χαρά να υποδεχόμαστε την Κάρα του Αγίου και να έχουμε την ευλογία του ενώ ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο του Μεγάλου Μετεώρου, Αρχιμανδρίτη Νήφωνα που και φέτος την έφερε στην ΙΜ Αγίων Θεοδώρων.

Στη  συνέχεια εψάλει ο Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και ακολούθησε  η Α΄ στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου και η πρώτη ημέρα των λατρευτικών εκδηλώσεων έκλεισε με την Παράκληση των Αγίων.
Σύμφωνα με το εορταστικό πρόγραμμα το Σάββατο περιλαμβάνεται:  Στις 5 το πρωί θα τελεστεί η πρώτη Θ. Λειτουργία. Στις 7.30 π.μ. Όρθρος, και πανηγυρική Θ. Λειτουργία, Στις 3 μ.μ. Ιερό Ευχέλαιο προς ίαση ψυχών και σωμάτων. Στις 5 μ.μ. θα ψαλεί ο Εσπερινός του Σαββάτου με αρτοκλασία. Την Κυριακή της Ορθοδοξίας
Στις 7.30 το πρωί ο Όρθρος και Θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας στο προαύλιο της Μονής θα γίνει η αρτοκλασία και θα διαβαστούν τα Κόλλυβα (ύψωμα) των Αγίων
Στις 5 το απόγευμα θα γίνει Κατανυκτικός Εσπερινός και κλείσιμο του τριημέρου.















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.