Τελευταίες Ειδήσεις

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη - Είμαι ήρεμος και έτοιμος

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη με μπογιές και συνθήματα στους τοίχους ανέλαβαν «αναρχικοί/αναρχικές» όπως υπογράφουν σε κείμενο που αναρτήθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Αναλυτικά το κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia:
Σήμερα το μεσημέρι μερικές συντρόφισσες και σύντροφοι παρεμβήκαμε στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, γράφοντας στην πρόσοψη: “Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της πλατείας Συντάγματος”. Στη συνέχεια πετάξαμε μπογιές και αποχωρήσαμε.
Ο Μίκης θα είναι αύριο κεντρικός ομιλητής στο “συλλαλητήριο για το Μακεδονικό”, παίρνοντας θέση στην ανασυγκρότηση του εθνικού κορμού, μαζί με όλο τον εθνικιστικό, πατριωτικό συρφετό, την ίδια ώρα που η επίθεση στους “από τα κάτω” εντείνεται με αντιαπεργιακούς νόμους, πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών κλπ συμβάλλοντας στην γενικότερη υποτίμηση των ζωών μας…
ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
αναρχικές/αναρχικοί





Μίκης Θεοδωράκης για την επίθεση στο σπίτι του: Θα καταλήξουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας
Ο Μίκης Θεοδωράκης έστειλε το δικό του μήνυμα  μετά τη επίθεση  το μεσημέρι του Σαββάτου  σε αυτούς που πέταξαν κόκκινες μπογιές και έγραψαν συνθήματα στο σπίτι του αντιδρώντας την απόφασή του να συμμετάσχει στο μεγάλο συλλαλητήριο της Κυριακής
«Ό,τι και να κάνουν τους ενημερώνουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές, όπως δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν στη ζωή του και αύριο θα είναι στην εξέδρα της πλατείας συντάγματος» ξεκαθαρίζουν οι συνεργάτες του Μίκη.
«Ο Μίκης Θεοδωράκης αύριο έχει ραντεβού με την ιστορία. Οι σκοτεινοί κύκλοι που τον πολεμούν απ' το 1940 και συνεχίζουν μέχρι και τις μέρες μας, είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν και πάλι στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας» επισημαίνουν, παραθέτοντας φωτογραφίες μετά την επίθεση στο σπίτι του μουσουργού.
«Ας κρίνει ο Ελληνικός λαός ποιοι είναι οι πραγματικοί φασίστες και ποιοί είναι το πραγματικό παρακράτος, ποιοι απειλούν τον Μίκη Θεοδωράκη και ποιοι επιδιώκουν να τορπιλίσουν το αυριανό πανεθνικό Συλλαλητήριο στο οποίο θα μιλήσει ο Μίκης Θεοδωράκης στον ενωμένο Ελληνικό λαό που θα παρευρεθεί αύριο και το οποίο ο ίδιος και οι διοργανωτές, επιθυμούν να εξελιχθεί ομαλά και εντελώς ειρηνικά» επισημαίνεται στο κείμενο.
«Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού» δηλώνει σκωπτικά ο κ. Θεοδωράκης, παραθέτοντας τις φωτογραφίες από τις μπογιές και τα συνθήματα στο σπίτι του.
«Είμαι ήρεμος και έτοιμος» δήλωσε νωρίτερα ο κ. Θεοδωράκης για το συλλαλητήριο.
Ο μουσουργός κάλεσε όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο «να μην πτοηθούν». Ζήτησε δε, «να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.