Τελευταίες Ειδήσεις

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ-Ταξίδι και περιπέτεια στην Αργεντινή



Επιστροφή στην Αργεντινή για την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων. Μετά τον «Επιφανή Πολίτη» που λατρέψαμε», μια εξαιρετική ταινία δρόμου, μια έξοχη και βραβευμένη στη Θεσσαλονίκη ταινία για τον άνθρωπο. Ο «Δρόμος για τη Λα Παζ» ενώνει πολιτισμούς, διδάσκει και με τρυφερότητα προωθεί το χιούμορ και την ιδέα ενός ταξιδιού πραγματικής λύτρωσης και εκπλήρωσης μιας στοχοθεσίας. Ντεμπούτο του σκηνοθέτη, όμορφα αργεντίνικα τοπία, με background αναφορές στην «ενηλικίωση» μιας  χώρας με οικονομικά προβλήματα που προηγήθηκαν των ελληνικών.  
ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Σεμπαστιάν μετακομίζει μαζί με τη φίλη του σε ένα νέο διαμέρισμα στο Μπουένος Άιρες. Μόνο που το τηλέφωνο που βρίσκουν εκεί ανήκει σε μια εταιρεία μεταφορών. Με τις οικονομικές δυσκολίες να τον πνίγουν, ο νεαρός Αργεντινός αποφασίζει να δουλέψει ως παράνομος ταξιτζής. Μια μέρα ένας ηλικιωμένος πελάτης θα του ζητήσει να τον μεταφέρει στο Λα Παζ της Βολιβίας έναντι αδρής αμοιβής και κάπως έτσι ξεκινάει ένα περιπετειώδες ταξίδι στη θαυμαστή λατινοαμερικάνικη γη, σε ένα συγκινητικό road movie που αποτελεί το βραβευμένο ντεμπούτο του Φρανσίσκο Βαρόνε.

ΚΡΙΤΙΚΗ
Ένα ταξίδι ενδοσκόπησης αλλά και αργοπορημένης ενηλικίωσης για όσους προσπάθησαν να την αποφύγουν αλλά εκείνη τους περίμενε στην πιο απρόσμενη στροφή της ζωής τους. Το φιλμ διανύει χιλιάδες μίλια στην οθόνη, και περίπου άλλα τόσα γράφει το συναισθηματικό κοντέρ μας  βλέποντας αυτή την τρυφερή, βαθιά ανθρώπινη ιστορία.
Το σενάριο του Βαρόνε είναι το μεγάλο του χαρτί. Εχει γράψει μία τόσο απλή, χιουμοριστική, ανθρώπινη δραμεντί, μία γλυκόπικρη προσωπική και πολιτική ιστορία που το μεγαλύτερό της μήνυμα (της θρησκευτικής, κοινωνικής, ηλικιακής διαφορετικότητας) δε χρειάζεται καν να στο ψελλίσει. Γιατί απορρέει από τη χημεία των ηρώων του, από το πώς τους έχει σκεφτεί, σκιαγραφήσει κι αντιπαραθέσει στον κλειστό χώρο ενός αυτοκινήτου και, ταυτόχρονα, απέναντι στο μεγάλο δρόμο της ζωής.

Info
  • Τίτλος: Ο Δρόμος για το Λα Παζ (Camino a La Paz)
  • Σκηνοθεσία: Φρανσίσκο Βαρόνε
  • Σενάριο: Φρανσίσκο Βαρόνε
  • Παίζουν: Rodrigo De la Serna, Ernesto Suarez, Elisa Carricajo
  • Χώρα: Αργεντινή
  • Διάρκεια: 95 λεπτά
  • Γλώσσα: Ισπανικά
  • Ετος: 2015


ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
* Ειδικό βραβείο Κριτικής Επιτροπής– Χάλκινος Αλέξανδρος | 56ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Πηγή: athinorama.gr, flix.gr, danaosfilms.gr
ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.
Ωρα έναρξης 21.45
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.
 

Δείτε το τρέιλερ στον σύνδεσμο

https://www.youtube.com/watch?v=g5AeUBrrD4w

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.