Τελευταίες Ειδήσεις

Νέος κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους δημοσιογράφους Κεντρικής Ελλάδας



Ο πρώτος ο κύκλος σεμιναρίων εκπαίδευσης και ενημέρωσης των δημοσιογράφων της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας έκλεισε με δύο αυτοτελή σεμινάρια με θέμα τις νέες τεχνολογίες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, στο Μουζάκισε αίθουσα του ξενοδοχείου Mouzaki Palace και την Κυριακή 25Φεβρουαρίου 2018 στη Λαμία, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς.
Το περιεχόμενο του σεμιναρίου περιλάμβανε μια γενική εισαγωγή στη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στις υπηρεσίες και εργαλεία του διαδικτύου που χρησιμοποιούνται σήμερα στη δημοσιογραφία για την παραγωγή αλλά και για την κατανάλωση δημοσιογραφικού περιεχομένου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα κοινωνικά μέσα (Facebook, Twitter, blogs, Instagram, κ.α) τα οποία αποτελούν πλέον απαραίτητα εργαλεία για την διάχυση της εργασίας των δημοσιογράφων αλλά και πηγή ενημέρωσης για τους ίδιους τους δημοσιογράφους.

Στα σεμινάρια δίδαξανο διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής κ. Ανδρέας Βέγλης όπως επίσης και από το  Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό  επίσης του Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ του τμήματος, ο κ. Παναγιώτης Τσαρχόπουλος.Τέλος, σημαντική ήταν η εισήγηση από τον κ. Παναγιώτη Γκανά, υπεύθυνου ανάπτυξης των socialmediaστην εταιρεία AlterEgoμε θέμα τα «Τεχνικά στοιχεία για τη ανάπτυξη των ψηφιακών μέσων».
Συνολικά πάνω από 80 δημοσιογράφοι μέλη και μη μέλη της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, παρακολούθησαν τα τέσσερα συνολικά αυτοτελή σεμινάρια, που ξεκίνησαν από το Βόλο, συνεχίστηκαν στη Λάρισα, ακολουθήσε το Μουζάκιγια τους συναδέλφους Τρικάλων και Καρδίτσας και ολοκληρώθηκαν στη Λαμία.


Και 2ος κύκλος

Κατά την διάρκεια των σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο σε Μουζάκι και Λαμία, ολοκληρώθηκε και ο σχεδιασμός για την εκκίνηση του δευτέρου κύκλου επιμορφωτικών σεμιναρίων 20 ωρών και συνολικής διάρκειας επτά εβδομάδων. Δηλαδή έξι εβδομάδες η παράδοση των σεμιναρίων θα γίνεται εξ αποστάσεως μέσα από ειδικήδιαδικτυακή πλατφόρμα (e-learning), ενώ την τελευταία εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί εργαστηριακό μάθημα στη Λάρισα.
Κι αυτά τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκηςκαι θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και ο λεπτομερής σχεδιασμός τους.
Τα επιμορφωτικά σεμινάρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης της Ακαδημίας Αθλητικών Συντακτών (ΑΚΑΣ) του ΠΣΑΤ και αποτελούν ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

H Διοίκηση του Μορφωτικού Ιδρύματος

Ένωσης Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοια

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.