Τελευταίες Ειδήσεις

Σημαντικές αποφάσεις σε μαραθώνια συνεδρίαση της Πανελλήνιας Κίνησης Ερυθροσταυριτών



Συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Φεβρουαρίου η Συντονιστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Κίνησης Ερυθροσταυριτών. Στην μαραθώνια συνεδρίαση που έγινε στο ξενοδοχείο ¨Metropol¨ της Λάρισας εξετάστηκαν διάφορα θέματα και πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις.
Κατ’ αρχήν εξετάστηκαν διάφορα θέματα που έθεσαν στην Πανελλήνια Κίνηση μέλη Ερυθροσταυρίτες από όλη την Ελλάδα. Στο σημείο αυτό η Συντονιστική Επιτροπή ξεκαθάρισε ότι για όλα τα προσωπικά ή τοπικά θέματα αρμόδιοι είναι ή τα Περιφερειακά Διοικητικά Συμβούλια ή το ΚΔΣ του Ερυθρού Σταυρού τα οποία δεν σκοπεύει να υποκαταστήσει ή να εμπλακεί στις αρμοδιότητες τους. Τα εξετάζει όμως για ενημέρωση και για να υπάρχει μια εικόνα για το τι συμβαίνει πανελλαδικά. Η Πανελλήνια Κίνηση έχει σαν στόχο να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των Ερυθροσταυριτών και του ΚΔΣ, την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών της και την ενημέρωση τους για θέματα του ΕΕΣ.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:

-Η δημιουργία καταστατικού λειτουργίας και οι ενέργειες για να αποκτήσει η Π.Κ.Ε. νομική υπόσταση.
-Θα επιδιωχθεί η άμεση συνάντηση με το νέο ΚΔΣ με σκοπό την αμοιβαία ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων
-Η ανάληψη πρωτοβουλιών για επιστροφή στις τάξεις του ΕΣ των Εθελοντών, που είτε από απογοήτευση, είτε από αγανάκτηση λόγω των όσων συνέβαιναν τους τελευταίους μήνες απέχουν των καθηκόντων τους, με σκοπό την αναγέννηση του μεγαλύτερου Εθελοντικού οργανισμού της χώρας.


Ενημέρωση των Ερυθροσταυριτών θα υπάρξει μετά την επιδιωκόμενη συνάντηση με το ΚΔΣ.
Και τέλος τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής ευχαριστούν την Διεύθυνση και το προσωπικό του Ξενοδοχείου ¨Metropol¨ για την άψογη φιλοξενία και εξυπηρέτηση τους στις συναντήσεις τους που γίνονται στην Λάρισα.


Η Συντονιστική Επιτροπή της Π.Κ.Ε.
Τάσος Βασιλείου (Λάρισα)
Μάρθα Βουγιούκα (Θεσσαλονίκη)
Κώστας Τσάγκας (Ιωάννινα)
Σέργιος Βαλασιάδης (Πειραιάς)
Πόλα Κουρέτσιου (Λάρισα)
Χριστόφορος Λάσκαρις (Κέρκυρα)
Χρήστος Κοκκίνης) (Τρίπολη) 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.