Τελευταίες Ειδήσεις

Τιμήθηκε η Παγκόσμια ημέρα Ελληνικής από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας




Επιτυχής ήταν η εκδήλωση στο 2ο Δημοτικό Καλαμπάκας για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και της ημέρας μνήμης  του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού που έχει καθιερωθεί η 9η Φεβρουαρίου.
Στην  όμορφη εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Καραγιώργο και τους εκπαιδευτικούς σκοπός ήταν η ανάδειξη του θεμελιώδους ρόλου που διαδραμάτισε η ελληνική γλώσσα ανά τους αιώνες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εδραίωση τόσο του ευρωπαϊκού, όσο και του παγκόσμιου πολιτισμού όπως τόνισε στην εισηγητική του ομιλία.
Ακολούθησε ενδιαφέρουσα ομιλία για την Ελληνική γλώσσα από τον Καθηγητή Φιλολογίας κ. Σπυρίδωνα Βλιώρα του 2ου Γυμνασίου Καλαμπάκας ο οποίος αναφέρθηκε στον σημαντικότατο ρόλο που διαδραμάτισε και διαδραματίζει στη χώρα μας και παγκοσμίως καλώντας τα παιδιά να την γνωρίσουν και να την μιλούν σωστά.

Στην εκδήλωση κλήθηκαν και εκπρόσωποι των τοπικών Μέσων μαζικής ενημέρωσης οι οποίοι αναφέρθηκαν στην καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και δέχτηκαν ερωτήσεις από τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου.

Μεταξύ αυτών και ο Δημοσιογράφος Θανάσης Βλάχος μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ που τόνισε την σπουδαιότητα καθιέρωσης της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας την οποία οφείλουν όλοι να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού και να διαδώσουν σε όλη την οικουμένη υπενθυμίζοντας τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη ««Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
Το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου…
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου…».

Με την ελληνική γλώσσα ζωντανή, και οι ίδιοι οι Έλληνες ξανασηκώθηκαν από το βάλτο της ιστορίας, ξανάγραψαν σελίδες αγώνα και αντίστασης. Ο εθνικός μας ποιητής ύμνησε το έπος του 1821. Γι αυτό ο Διονύσιος Σολωμός είναι το Σύμβολο Ενότητας του σύμπαντος ελληνισμού.
Καταλήγοντας κάλεσε τα παιδιά να νοιώθουν υπερήφανα για την γλώσσα και την Ελληνική τους καταγωγή και απάντησε σε ερωτήσεις τους  για τον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ ενώ  δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές με ζωντανή σύνδεση με το Ρ/Σ Μετέωρα και το μεσημεριανό μαγκαζίνο να συνομιλήσουν με τους Γιώργο Σιαμουρέλη και Βαγγέλη Ούτο και να πάρουν μια γεύση μιας ζωντανής τηλεφωνικής ανταπόκρισης και τους αποχαιρέτησαν ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο με τον οποίο έκλεισε και η εκδήλωση.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.