Τελευταίες Ειδήσεις

Έγκριση 1,85 εκατ. € για το Δήμο Τρικκαίων για την αναβάθμιση των Δικτύων Ύδρευσης

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αξιολόγησης για την Δράση «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών». Από τους αιτούντες επιλέχθηκαν οι 71 προτάσεις με την υψηλότερη βαθμολογία και συνολικό προϋπολογισμό 88.6 εκατ. €.
Μεταξύ αυτών που εγκρίθηκανείναι ηΔΕΥΑτου Νομού Τρικκαίων το ποσό των 1.856.788,40 €  για την επέκταση του συστήματοςτηλεελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου των διαρροών τωνδικτύωνύδρευσης στις Δημοτικές Ενότητες Παλαιοληθαίων, Παλαιοκάστρου, Εστιαιώτιδος, Μεγάλων Καλυβίων, Καλλιδένδρου, ΦαλώρειαςκαιΚόζιακα.

Ο στρατηγικός στόχος του προγράμματος του ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) του ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι η διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων της χώρας καθώς και η βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας των αποθεμάτων με ταυτόχρονη μείωση των διαρροών.Πρόσφατα, ο  Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ενέκρινε την αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος κατά 58 εκατ. €. Έτσι η συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος ανήλθε στα 88.6 εκατ. €, ποσό που ικανοποιεί το σύνολο των ώριμων προτάσεων οι οποίες κατατέθηκαν από Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης και  ΟΤΑ Α΄ βαθμού.




Σιμορέλης Χρήστος

Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.