Τελευταίες Ειδήσεις

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Ecoλέσχη: Προβολές για την Υπεράσπιση των Κοινών Αγαθών



Μια πρωτοβουλία για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το μέλλον τους, με παράλληλη «τροφή» για σκέψη, είναι το διήμερο προβολών που διοργανώνεται στα Τρίκαλα. Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων, η κίνηση τρικαλινών Πολιτών για την Αποανάπτυξη και την Άμεση Δημοκρατία «Από Κοινού»(www.apokoinou.com), η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με τη στήριξη του Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων, παρουσιάζουν δύο ταινίες με επίκεντρο και «φόντο» την ανάπτυξη – ή την αποανάπτυξη.
Το διήμερο πραγματοποιείται στις 22 και στις 28 Ιανουαρίου 2018 στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων με δύο ταινίες:

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου

Σε πρώτη προβολή πανελληνίως μετά τη βράβευσή του, το ντοκιμαντέρ της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας «Οι τελευταίοι των Ασπροπάρηδων», σε σκηνοθεσία του τρικαλινού Γιάννη Φλούλη.


συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ και κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του, δίνοντας μεγάλη χαρά στους συντελεστές του και σε όλη την ομάδα του Προγράμματος LIFE+ για τη διάσωση του Ασπροπάρη στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Στο ντοκιμαντέρ πρωταγωνιστούν τα τελευταία ζευγάρια Ασπροπάρη στην Ελλάδας που ακροβατούν στο χείλος της εξαφάνισης, δίνοντας καθημερινά μια άνιση μάχη με τα δηλητηριασμένα δολώματα. Ανάμεσά τους, το τελευταίο ζευγάρι της περιοχής των Μετεώρων, που πριν λίγα χρόνια φιλοξενούσε τον μεγαλύτερο πληθυσμό του είδους στη χώρα. Μαζί τους, άνθρωποι της υπαίθρου, ορνιθολόγοι και ειδικοί επιστήμονες, δασικοί υπάλληλοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Θράκη ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη διάσωση των τελευταίων ζευγαριών του εμβληματικού αυτού μεταναστευτικού γύπα.

Σκηνοθεσία – διεύθυνση φωτογραφίας Γιάννης Φλούλης, line producer Άρης Κοτρώνης – Βέττας, οργάνωση παραγωγής – Συνεντεύξεις Ρούλα Τρίγκου Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, μοντάζ Γιάννης Φλούλης, βοηθός μοντάζ Θάνος Ανδρεάδης, still photography Θάνος Φλούλης, συμπληρωματικά πλάνα Svetoslav Spasov, Sergey Panayotov, Δημήτρης Βαβύλης, Τάσος Μπούνας, υποτιτλισμός Άρης Κοτρώνης – Βέττας, μετάφραση Victoria Saravia, Ρούλα Τρίγκου. Παραγωγή Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία 


Ωρα έναρξης: 22:00

Κυριακή 28 Ιανουαρίου


Η
ταινία USSAK αναζητά το μέλλον μέσα από ένα ζοφερό παρόν, σε μια προσπάθεια αφύπνισης συνειδήσεων και πράξεων.


Μια πρώην περφόρμερ του δρόμου που δουλεύει στην γκαρνταρόμπα ενός σκυλάδικου απολύεται και προσπαθεί να επιβιώσει σε μια οικονομικά κατεστραμμένη και κοινωνικά διαλυμένη Ελλάδα του άμεσου μέλλοντος.
Σε μια χώρα που πάσχει, κάπου στο μέλλον, πρόσωπα βυθισμένα σε απάθεια και ψευδαισθήσεις, μέσα από συναντήσεις και άγριες συγκρούσεις, αφυπνίζονται και διεκδικούν μιαν άλλη ζωή.
Οι σεναριογράφοι Κάτια Γέρου και Κυριάκος Κατζουράκης, ο οποίος είναι και ο σκηνοθέτης, θα παραβρεθούν στην προβολή στα Τρίκαλα, συνομιλώντας με το κοινό μετά το τέλος της ταινίας.
Ώρα έναρξης: 20:00
Είσοδος Ελεύθερη
Πηγή έμπνευσης για το σενάριο της ταινίας στάθηκε το βιβλίο  Ο ανθρωπολογικός τύπος της αποανάπτυξης – τοπικοποίησης, του Γιώργου Κολέμπα και του Γιάννη Μπίλλα, Εκδόσεις των Συναδέλφων.
Δείτε Σχετικά:
ussak  trailer
https://www.youtube.com/watch?v=MX5R6tuUw28&feature=youtu.be
ussak website
http://ussak.kyriakoskatzourakis.gr

 Πώς χάθηκε η Aυτάρκεια στη Xώρα: To παράδειγμα της Θεσσαλίας
Περισσότερα για το βιβλίο


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.