Τελευταίες Ειδήσεις

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ


(Κων/νος Καραμανλής, Πρόεδρος της Δημοκρατίας 1992)
Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. Πολιτευτής Τρικάλων.
Η Ελληνική Κυβέρνηση πιέζεται έντονα, από εξωτερικές δυνάμεις, να πάρει μια απόφαση, η οποία θα είναι ιστορική και η οποία θα καθορίσει την πορεία της Ελλάδας για το εγγύς και το απώτερο μέλλον. Η ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων, πρέπει να λάβει ένα όνομα προκειμένου να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ζητούν, λοιπόν, οι μεγάλες χώρες η ονομασία να είναι σύνθετη είτε με γεωγραφικό προσδιορισμό είτε με επιθετική ετικέτα. Απαραίτητα, όμως, πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τη λέξη «Μακεδονία».

Μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, στα Σκόπια η τότε κυβέρνηση κήρυξε την ανεξαρτησία με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Βέβαια η ονομασία του κρατιδίου αυτού πέρασε από πολλά…κύματα, από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι και σήμερα, εξυπηρετώντας γεωστρατηγικά, γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Από τότε η περιοχή αυτή πορεύεται χωρίς μόνιμη εθνική, γλωσσική, και θρησκευτική ταυτότητα και με μεγάλα εσωτερικά προβλήματα.


Το 1992 υπέβαλε αίτημα στον ΟΗΕ προκειμένου να αναγνωριστεί με το όνομα «Μακεδονία» και με σύμβολο, το αστέρι της Βεργίνας. Έτσι δόθηκε το έναυσμα για ξεσηκωμό στην Ελλάδα. Στις 14 Φεβρουαρίου του 2014, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο πολίτες, έδωσαν το παρόν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, για το οποίο ο Λεωνίδας Κύρκος, στέλεχος της Αριστεράς, το χαρακτήρισε «τεράστια λαϊκή εκδήλωση για την αμφισβήτηση των συνόρων της Μακεδονίας, για την πλαστογράφηση της Ιστορίας και την υφαρπαγή της ιστορικής κληρονομιάς».

Τότε ήταν, που ο Κων/νος Καραμανλής, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, είπε το «υπάρχει μια Μακεδονία και αυτή είναι Ελληνική» και ξέσπασε σε κλάματα. Την ίδια περίοδο ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, μακαριστός Χριστόδουλος, τόνισε πως «η Μακεδονική γη είναι ποτισμένη με αίμα Ελλήνων Ηρώων». Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ο τότε πρόεδρος των Σκοπίων, Kiro Gligorov, είπε πως «εμείς είμαστε Σλάβοι και δεν έχουμε καμία σύνδεση με τον Αλέξανδρο. Ήρθαμε στην περιοχή εδώ τον 6ο μ.Χ. αιώνα». Παρά ταύτα οι Σκοπιανοί που είναι Αλβανοί, Σλάβοι, Βούλγαροι, Σέρβοι, Τσιγγάνοι και Έλληνες έστηναν, επί δεκαετίες, αγάλματα του Αλεξάνδρου σε δρόμους και πλατείες και έδιναν το όνομα του μεγάλου Έλληνα στρατηλάτη στο αεροδρόμιό τους.

Ο Μέγας Αλέξανδρος, που έζησε από το 356 έως το 323 π.Χ., δηλαδή 9 περίπου αιώνες πριν έρθουν οι Σλάβοι στην Μακεδονία, ήταν Βασιλιάς της Μακεδονίας και ήταν Έλληνας, με Έλληνες δασκάλους και μύστης της Ελληνικής παιδείας. Δεν μπορεί η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να ξεπουλήσει την Μακεδονία, προκειμένου να ικανοποιήσει Ευρωπαίους και Αμερικανούς και φυσικά προκειμένου να παραμείνει η ίδια στην εξουσία όσο γίνεται περισσότερο. Ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός δεν τους έδωσε τέτοια δικαιοδοσία και γι’αυτό επιβάλλεται η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα. Όποιοι το επιχειρήσουν ενδεχομένως να θεωρηθούν ως προδότες.

Οι Έλληνες δεν είναι ούτε πατριδοκάπηλοι ούτε εθνικιστές και δεν έχουν βλέψεις σε βάρος κανενός γειτονικού λαού. Πιστεύουν δε ακράδαντα σε αυτό που έλεγε ο Πλάτων στον Κρίτωνα «μητρός τε και πατρός τε και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερων εστί η πατρίς», δηλαδή ότι από την μάνα και τον πατέρα πιο πολύτιμο πράγμα είναι η πατρίδα.

Συγκλονίζει η δήλωση του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε για το Μακεδονικό «ξυπνήστε πατριώτες. Όταν φοβάσαι να πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου και όταν, ακόμα χειρότερα, την ξεπουλάς, αυτό είναι ραγιαδισμός. Όταν δεν φοβάσαι να πεις ότι την αγαπάς και ότι έχεις το θάρρος να βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός είναι πατριωτισμός. Μείνετε πιστοί στην Εθνική Γραμμή του 1992». Όνομα χωρίς τον όρο Μακεδονία θέλει ο ανεπανάληπτος Μίκης Θεοδωράκης, της Αριστεράς.

Ο παλλαϊκός ξεσηκωμός, για την υπεράσπιση της Μακεδονίας, φάνηκε από την τεράστια προσέλευση που έγινε σήμερα, 21/01/2018, στην πρωτεύουσα του Βορρά όπου σχεδόν 1 εκατομμύριο Ελλήνων έδωσε το παρόν. Η εκδήλωση αυτή στήθηκε από οργανώσεις και Έλληνες του εξωτερικού και του εσωτερικού, που αγαπάνε την πατρίδα. Η συγκέντρωση αυτή ήταν μια μεγάλη απάντηση σε όσους θέλουν να ξεπουλήσουν «τα Ιερά και τα Όσια της Φυλής».

Βούλιαξε η Θεσσαλονίκη από πατριώτες και ο παλμός ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας. Απόντα ήταν τα μεγάλα πολιτικά κόμματα και ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας. Ευτυχώς που οι προσευχές του Ανθίμου, Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, και η παρουσία δεκάδων άλλων Μητροπολιτών, Μοναχών και Ιερέων έσωσε το κύρος της Ορθοδοξίας. Η ελευθερία κατακτιέται με αγώνες και με της «καρδιάς το πύρωμα και με αίμα». Όλους αυτούς, παρόντες και απόντες, θα τους κρίνει η ιστορία και ο λαός.

Εάν, σήμερα, μπορούσαν να μιλήσουν ο μακαριστός Κων/νος Καραμανλής, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και οι Μακεδονομάχοι τι θα έλεγαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Προκόπη Παυλόπουλο και στον Αρχιεπίσκοπο κύριο Ιερώνυμο; Όλα θα καταχωρηθούν στις σελίδες της πολιτικής και εκκλησιαστικής ιστορίας της πατρίδας μας, όπως αποτυπώθηκε παραστατικότατα και ο αγώνας των Μακεδονομάχων για την απελευθέρωση της Μακεδονικής γης.

Η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική.

Τα μηνύματα, που έστειλε η λαοθάλασσα της Θεσσαλονίκης, γιατί αυτός δεν ήταν Λαός αλλά ήταν Σεισμός, στους θεσμικούς παράγοντες της πατρίδας μας ήταν καθαρά και συγκλονιστικά. Ας μην ξεχνούν όλοι τους ότι «την προδοσία την αγάπησαν πολλοί τους προδότες, όμως, κανένας».


Κάτω λοιπόν τα χέρια από την Μακεδονία που ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.