Τελευταίες Ειδήσεις

Η ΚΑΛΠΗ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ


Γράφει ο Δρ.Κώστας Πατέρας D.Ed., M.Ed. , Ph.D. , Πολιτευτής
Πολλά πράγματα έβαλαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο τραπέζι με το πολιτικό τους…μενού. Αυτό το διαπιστώνει και ο απλός πολίτης, όταν ασχοληθεί με το περιεχόμενο του…εκτρωματικού Πολυνομοσχεδίου, που αγγίζει από τα απλά θέματα μέχρι τα πιο σοβαρά. Έτσι οι εθνοπατέρες, από τώρα και όσο θα είναι στη Βουλή, καλούνται να πάρουν θέση για το Πολυνομοσχέδιο, την Αξιολόγηση, την Εποπτία, για το Σκοπιανό, για την Τουρκία, για την Αλβανία και για τις Συντάξεις, τους Φόρους, τις Περικοπές και για τους Ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς. Από 1 Μαϊου οι φτωχοί πολίτες θα χάνουν το σπίτι τους με ένα…κλικ. Όλη αυτή η έκταση των προβλημάτων οδηγεί σε ένα κοινό παρανομαστή, που είναι οι ΕΚΛΟΓΕΣ.
Τα λεγόμενα των Τσίπρα-Καμμένου δεν τα πιστεύουν πλέον οι πολίτες. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι γνωστό πως θα πέσουν μέχρι το τέλος μαζί και οι ψεύτικες κραυγές της ομάδας των…53 καθώς και μεμονομένων βουλευτών των δύο κομμάτων είναι παραπλανητικές, με σκοπό να θολώσουν το πολιτικό τοπίο. Το 2018 είναι έτος εκλογών, είτε αυτές γίνουν το Μαϊο με Ιούνιο είτε γίουν το Φθινόπωρο. Οι δημοσκοπήσεις είναι αρνητικές για τη συγκυβέρνηση. Ο διαφαινόμενος σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία δεν ευνοεί την ελληνική πολιτική, ενώ το Σκοπιανό αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τον κυβερνητικό συνασπισμό, εάν φυσικά όσα γίνονται στο επίπεδο αυτό δεν είναι παιχνίδια τακτικής.

Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχοντας στο μυαλό τους το σύνθημα της «Δεξιάς παρένθεσης» και γνωρίζοντας ότι το 2019 θα είναι έτος με φοβερές οικονομικές επιβαρύνσεις και με περικοπές σε συντάξεις και σε μισθούς ίσως θελήσουν να δραπετεύσουν προκηρύσσοντας εκλογές. Αυτοί βέβαια το αρνούνται αλλά στην πολιτική πάντα καις το χαρτί που απεύχεσαι να γίνει πραγματικότητα. Τα προβλήματα όμως και τα αδιέξοδα στη Δημοκρατία τα λύνει μόνο η κάλπη.
Οι κινήσεις της συγκυβέρνησης φωτογραφίζουν τις ανησυχίες τους και τη μεγάλη τους επιθυμία να σώσουν το πολιτικό τους σαρκίο. Θα τα πουλήσουν όλα ακόμα και τον Παρθενώνα, όπως έλεγε ο Λεβέντης, αρκεί να μην αποχωριστούν την καρέκλα. Γι’αυτό χτίζουν δικό τους κράτος. Βολεύουν τα δικά τους παιδιά. Διαλαλούν προγράμματα εργασίας με τρομερά ελαστικούς όρους. Περιορίζουν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας και της απεργίας, ενώ αυτοί, όταν ήταν στην αντιπολίτευση στη δεκαετία του ’10, έκαιγαν όλη την Αθήνα με τις διαμαρτυρίες και τις απεργίες που έκαναν. Εφαρμόζουν τακτικές μαύρης προπαγάνδας και απειλούν θεούς και δαίμονες λες και είναι Δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα. Βάζουν τις γυναίκες τους για να τους στηρίξουν πολιτικά και δεν δέχονται καμία μορφή κριτικής για τα όσα πολιτικά και οικονομικά εγκλήματα κάνουν στην πατρίδα μας. Περιχαρακώνουν το χώρο τους και προστατεύουν τα πρόσωπα που διορίζουν σε κρατικά πόστα. Όποιος διαφωνεί στέλνεται στο «πυρ το εξώτερον». Ακόμα και την Εκκλησία της Ελλάδας που τόλμησε να πει πως «η Μακεδονία είναι Ελληνική», όπως είπε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, τότε που ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την ταυτίζουν με πολιτικούς χώρους όπως είναι η Χρυσή Αυγή. Εφαρμόζουν το «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας» και προσπαθούν να φιμώσουν αντίθετες φωνές από πολιτικούς, από δημοσιογράφους και από ανθρώπους της Εκκλησίας.
Ένα μικρό παράδειγμα των όσων συμβαίνουν στη χώρα μας είναι το χάος και ο διχασμός που επικρατεί στο Γ.Ν.Τρικάλων, η βαθιά κρίση στον ιατρικό κόσμο του νομού μας και η μεθόδευση που γίνεται στο θέμα αυτό από πολιτικά συμφέροντα, από ιατρικές σκοπιμότητες και από κομματικούς ανθρώπους  του ΣΥΡΙΖΑ. Ο διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ Διοικητής του Γ.Ν.Τρικάλων καταγγέλεται σχεδόν καθημερινά από τις ενώσεις γιατρών και εργαζομένων στο Ίδρυμα αυτό, για πολλές παράνομες πράξεις. Μηνύεται από γιατρούς των Τρικάλων και από γιατρούς του Γ.Ν.Λαμίας για τα όσα κατά καιρούς ξεστομίζει. Τέτοια κατάσταση δεν ζήσαμε ποτέ στα Τρίκαλα.
Δυστυχώς βρίσκονται μερικοί Συντονιστές και Υπεύθυνοι Διευθυντές Κλινικών και Τμημάτων και μια Εργαζομένη για να πουν στον κόσμο πως στο Γ.Ν.Τρικάλων δεν γίνονται «τέρατα και σημεία» αλλά επικρατεί ειρήνη και αναγέννηση…! Φαντάζομαι πως τελείως αυθόρμητα υπογράφουν όλοι τους ανακοινώσεις για να στηρίξουν το Διοικητή τους και φυσικά να στραφούν εναντίον των εκατοντάδων άλλων ιατρών και εργαζομένων στο Γ.Ν.Τρικάλων. Όταν οι Ενώσεις των Γιατρών και των Εργαζομένων κατακεραυνώνουν με καθημερινές ανακοινώσεις τα «έργα και τις ημέρες» του Διοικητή φαντάζει παράξενο να βρίσκονται 9 έως 10 άνθρωποι που τον στηρίζουν.
Ποιοί είναι αυτοί; Ο Δημήτρης Πλατογιάννης, ο Στεφ.Τσουρβάκας, η Θ.Παραφόρου, ο Ανδρέας Μπαμπάνης, ο Κώστας Μπαμπαλιάρης, ο Δημήτριος Παπαγόρας, η Στέλλα Ντούβλη-Ταμήλου, ο Γιάννης Ρεμπάπης και η Π.Φούντα. Όλοι οι πολίτες θα ήθελαν να γνωρίζουν πως θα αισθάνονται οι παραπάνω υπογράψαντες γιατροί όταν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απομακρυνθούν και ο σημερινός Διοικητής αντικατασταθεί από κάποιον άλλον; Πως τότε θα αντικρύσουν και πως θα συνεργαστούν με τους άλλους συναδέλφους τους που δεν υπέγραψαν παρόμοια επιστολή; Αρένα έγινε το Γ.Ν.Τρικάλων το οποίο έχει μπει ουσιαστικά στην…εντατική, πράγμα που θα λειτουργήσει εις βάρος της υγείας των ανθρώπων.
Φυσικά, οι υπογράψαντες, ξέχασαν αυτό που είπε ο Ηράκλειτος «τα πάντα ρει και ουδέν μένει» δηλαδή όλα αλλάζουν και τίποτε δε μένει σταθερό. Οι γιατροί πληρώνονται από τον ελληνικό λαό για να ασκήσουν απερίσπαστα το λειτούργημά τους, για να στηρίξουν την υγεία των ασθενών και όχι για να ταυτίζονται με κομματικές επιλογές ή με προσωπικά συμφέροντα του εκάστοτε Διοικητή. Δεν ξέρω βέβαια το πόσο υπερήφανοι θα είναι οι υπογράψαντες (γιατί δεν πιστεύω πως άλλοι είναι οι γράψαντες και άλλοι οι υπογράψαντες), όταν διαβάσουν το παρακάτω κομμάτι.
Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2016 στο TrikalaEnimerosi.gr γράφτηκε το εξής «άντε απαυτωθείτε αλήτες…», με το σχόλιο ότι «ο Παρθένης στη γραμμή Πολάκη». Και συνεχίζει ο ίδιος ιστότοπος «στην τελευταία ανάρτησή του ο Διοικητής του Νοσοκομείου επιτίθεται, με γλώσσα πεζοδρομίου, σε δημοσιογράφους, που κάνοντας κριτική στο κυβερνητικό έργο, τόλμησαν να ερεθίσουν τον Πολάκη». Πάρτε μια γεύση. «Αδίστακτοι και άνανδροι, αστοιχείωτοι και κούτσουρα(σσ. προφανώς ο Παύλος Τσίμας είναι ένας από αυτούς) σέρνονται σαν τα φίδια καιροφυλακτώντας να δαγκώσουν. Λοιπόν…άντε απαυτωθείτε αλήτες σας ξέρουμε καλά». Αυτά έλεγε ο σημερινός Διοικητής του Γ.Ν.Τρικάλων. Οι Συριζαίοι στη Θεσσαλονίκη, για παρόμοιες πεζοδρομιακές εκφράσεις του Υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρη, ζήτησαν την απομάκρυνση του από την κυβέρνηση. Οι Τρικαλινοί σύντροφοί τους κάνουν τον…ψόφιο κοριό…!
Όμορφος Κόσμος Ηθικός Αγγελικά Πλασμένος…!
Η τοπική Νέα Δημοκρατία τα ακούει αυτά; Μήπως πρόκειται και αυτή να πάει στο Γ.Ν.Τρικάλων για να ενημερωθεί για το πρωτοφανές και μεγαλειώδες έργο που γίνεται εκεί από τον Διοικητή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε κάποιος νέος της ντόπιας οικογενειοκρατίας; Η «Ελλάδα ανάποδα» αλλά ποιοί την κατάντησαν εκεί την πατρίδα μας; Δυστυχώς, το Πολιτικό και Οικονομικό Κατεστημένο της χώρας μαζί με την οικογενειοκρατία, με την αναξιοκρατία και με το πελατειακό κράτος.
Ελπίζω να γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στα τραγικά γεγονότα του Γ.Ν.Τρικάλων καθώς και όλα τα κόμματα, οι πολιτικοί που στηρίζουν τις πρωτοφανείς δηλώσεις του Διοικητή και όσοι υπέγραψαν δηλώσεις στήριξης πως, όταν «οι λαοί ξυπνούν οι τύραννοι πεθαίνουν».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.