Τελευταίες Ειδήσεις

Υποδοχή Αλβανίδας Προξένου στην ΠΕ Τρικάλων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης και ο  Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας  Θεσσαλίας κ. Γιάννης Μπουτίνας υποδέχθηκαν την  Πρόξενο της Αλβανικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κα. Pavlina Ylli στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.
Οι κ.κ. Μιχαλάκης και Μπουτίνας  καλωσόρισαν  την κα. Ylli, που συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Αλβανών του Ν.Τρικάλων κ. Victor Ekliton Bilo, και  ευχήθηκαν  και εκ μέρους του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού  για τη νέα χρονιά. Η Αλβανίδα Πρόξενος  ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά της για συνάντηση των δύο μερών και ζήτησε να ενημερωθεί για τον αριθμό των Αλβανών κατοίκων στον Ν. Τρικάλων καθώς και για την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Ο κ. Μιχαλάκης στάθηκε στον μεγάλο αριθμό ομοεθνών της κας. Ylli, περίπου 5.000 σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου τους, που διαμένουν μόνιμα στην περιοχή μας καθώς και στην επιχειρηματική δράση που έχουν αναπτύξει   τα τελευταία χρόνια, απολαμβάνοντας τα  ίδια δικαιώματα με τους Έλληνες πολίτες και έχοντας πρόσβαση στα διάφορα προγράμματα επιδοτήσεων. Στην επισήμανση του Προέδρου του Συλλόγου Αλβανών του Ν.Τρικάλων κ. Bilo για την άριστη συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ο κ. Μιχαλάκης τόνισε: « Δεν υπάρχει περίπτωση να μην εξυπηρετηθεί ο κάθε πολίτης, ανεξάρτητα από την εθνικότητά του. Αυτή είναι η αρχή που υπηρετούμε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τιμούμε  ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και εγώ προσωπικά. Ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπους που μένουν για χρόνια στον τόπο μας, αποκτούν οικογένεια εδώ και στέλνουν τα παιδιά τους στα ελληνικά σχολεία, είναι συμφέρον και για την τοπική οικονομία να αναπτυχθούν επαγγελματικά.»

Ο κ. Μπουτίνας  με τη σειρά του αναφέρθηκε στην αύξηση των Αλβανών επισκεπτών στην περιοχή της Καλαμπάκας,  που φέτος ήταν αξιοσημείωτη, αλλά και στους άλλους προορισμούς του νομού όπως η Ελάτη και το Περτούλι. Ειδικά για τα Μετέωρα σημείωσε τη σπουδαιότητα του γεωλογικού αυτού φαινομένου, που τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης. Η κα. Ylli δήλωσε ενθουσιασμένη από το θέαμα των μοναστηριών πάνω στους βράχους, τα οποία είχε επισκεφθεί πρώτη φορά ως αθλήτρια και  μέλος της Εθνικής Ομάδας Αλβανίας το 1987  και πάντα την εντυπωσιάζουν.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε μέσα σε φιλικό κλίμα  με τη βεβαιότητα της συνέχισης της  άριστης συνεργασίας και την προσφορά αναμνηστικών δώρων από τους κ.κ. Μιχαλάκη και Μπουτίνα προς την κα. Ylli.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.