Not seeing a Scroll to Top Button ? Go to our FAQ page for more info.
Από το Blogger.
Smiley face
pic name
pic name pic name pic name

Κάτω τα χέρια από τη ζωή και τη δράση των συνδικάτων!

Meteora Voice | 6:35 π.μ. Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018 |
Posted on
 • Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018
 • by
 • Meteora Voice
 • in
 • Ετικέτες


 • Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ, με την σύσκεψη μελών Δ.Σ. σωματείων και εκλεγμένων εργαζομένων σε συνδικαλιστικές Οργανώσεις του νομού που πραγματοποίησε στις 27 Δεκεμβρίου 2017 αποφάσισαν τα παρακάτω:
  Για τα περί εξόδου από τα μνημόνια, που αναγγέλλονται στις κυβερνητικές φιέστες από κυβερνητικά στελέχη και τα «παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ», είναι "αέρας κοπανιστός" ώστε να πιάσουν στον ύπνο ο εργαζόμενο λαό.
  Το επικαιροποιημένο μνημόνιο με τα νέα προαπαιτούμενα οδηγεί σε ένα νέο γύρο επίθεσης στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας καθώς στη διάρκεια των επόμενων μηνών η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει έναν τεράστιο όγκο αντεργατικών μέτρων, προκειμένου να κηρύξει το δήθεν τέλος των μνημονίων.
  Το «μεταμνημονιακό μέλλον» που περιγράφει η κυβέρνηση, πατάει πάνω στους αμέτρητους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων ετών που ήρθαν για να μείνουν, αλλά και στα διαρκή μέτρα που φέρνει κάθε 3 μήνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
  Μέτρα έντασης της εκμετάλλευσης και μέτρα καταστολή πάνε χέρι-χέρι!
  Η Ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που  ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή (Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής στη διάσκεψη των προέδρων σκοπεύουν να καταθέσουν αυτό το πολυνομοσχέδιο στις 8/1 και να το ψηφίσουν στις 12/1).

   Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα περιλαμβάνει:
  ·        Εκατοντάδες αντεργατικά μέτρα για το κλείσιμο της «3ης αξιολόγησης», με τους συνεταίρους της, το ΔΝΤ, την ΕΕ.
  ·        Το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία. Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει στο «γύψο» τους αγώνες και τη δράση των συνδικάτων.
  ·        Την ψήφιση της τροπολογίας, για την αυτόφωρη διαδικασία όσων αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, δίνει τη σκυτάλη στο χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας και ανοίγει δρόμο για τη ψήφιση των νέων αντεργατικών μέτρων.
  Όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει «φως στο τούνελ» για το λαό, η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Οι σχεδιασμοί της για το χτύπημα της απεργίας επιβεβαιώνουν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Όλοι αυτοί απαιτούν σιγή στους χώρους δουλειάς για να μπορούν να εδραιώσουν και να μεγαλώνουν την κερδοφορία τους.
  Αν νομίζουν ότι θα περάσουν τα μέτρα “χωρίς να βραχούν” είναι γελασμένοι!
  Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, αποκαλύφθηκε για ακόμα μια φορά η σύμπνοια και ο κοινός βηματισμός του μαύρο μετώπου κυβέρνησης-εργοδοσίας αλλά και των κομμάτων που έχουν ψηφίσει με χέρια και με πόδια όλα τα μνημόνια, των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ), που αποτελούν τον πιο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος.
  Πρέπει να την πληρώσει παλιός και νέος κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός που σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αρνήθηκαν να προκηρύξουν απεργιακή κινητοποίηση τη μέρα της ψήφισης, αρνήθηκαν την κλιμάκωση μετά την απεργία στις 14/12, αρνήθηκαν να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στο χτύπημα του αιματοβαμμένου απεργιακού μας δικαιώματος. Και η 3ωρη την Στάση Εργασίας της ΑΔΕΔΥ την έβγαλαν για την τιμή των όπλων…(μετά από ..κράξιμο!! )
  Είναι ντροπή τους!! Ντροπή στις προηγούμενες γενιές που έδωσαν και τη ζωή τους για να μπορούν οι εργαζόμενοι σήμερα να μιλάνε για δικαιώματα και κατακτήσεις.
  Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.


  Καλούμε με Γενικές τους Συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις σε όλους τους εργασιακούς χώρους.
  Καλούμε όλα τα σωματεία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα και  όλους τους εργαζόμενους του Νομού να πάρουν απόφαση, να οργανώσουν την απεργία, να ενισχύσουν τις μαζικές διαδικασίες στα εργατικά σωματεία που οι Ομοσπονδίες τους έχουν πάρει αποφάσεις απεργιακής κινητοποίησης, όταν η κυβέρνηση φέρει το πολυνομοσχέδιο για ψήφιση μαζί με τη Ν.Δ. 
  Θα απαντήσουμε μαζικά, αποφασιστικά και στην πράξη θα τσακίσουμε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και τους νόμους που βάζουν τη ζωή μας στο εκτελεστικό απόσπασμα. 
  Καλούμε εργατικά σωματεία, φορείς του μαζικού- λαϊκού κινήματος, τον εργαζόμενο λαό του νομού, να πάρουν μέρος  στην Κινητοποίηση που οργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με σωματεία που είναι στην δύναμή της, Τρίτη  9 Γενάρη και ώρα 6.00μ.μ. στην Πλατ.  ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Τρικάλων.
  Ø  Απεργούμε διεκδικώντας, την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και του μεροκάματου στα 33,57 ευρώ, την επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των στοιχειωδών, βασικών αναγκών.
  Ø  Απεργούμε για να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.
  Ø  Απεργούμε για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών - λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.
  Ø  Απεργούμε για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια.
  Ø  Απεργούμε γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση. 
  Ø  Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε την εργοδοτική τρομοκρατία και την καταστολή στους χώρους δουλειάς!
  Ø  Απεργούμε δυναμώνοντας τους αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, 
  Κανένας εργάτης, κανένας άνεργος δεν πρέπει να ξεγελαστεί, να πιστέψει ότι η επίθεση θα σταματήσει, ότι θα την ανακόψει κάποιος άλλος πέρα από εμάς.
  Μόνο η οργανωμένη πάλη και ο διεκδικητικός αγώνας του εργαζόμενου λαού, μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.


  Εμείς έχουμε τη δύναμη, το δίκιο! Όλοι στον αγώνα

  0 σχόλια :

  Δημοσίευση σχολίου

   
   2014-2018 Meteora Voice. All rights reserved to their respective owners
  Develop by : MvW