Τελευταίες Ειδήσεις

Ενισχύουμε καθημερινά το μπλόκο με αγροτικά μηχανήματα και τραχτέρ


Σηκώνουμε ανάστημα ενάντια στην πολιτική που μας αφανίζει
Συνάδελφοι Αγρότες – κτηνοτρόφοι
Καλούμε όσους συναδέλφους που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν τις προηγούμενες ημέρες , να έλθουν στο μπλόκο τις επόμενες ημέρες για να γίνει ακόμη πιο ισχυρό. Το μπλόκο αποτελεί σημείο αναφοράς του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς στο Νομό Τρικάλων, ενάντια στις εγχώριες αποφάσεις και τις πολιτικές της ΚΑΠ της Ε.Ε.. Συνεχίζουμε αδιάκοπα, τον επίπονο και σκληρό αγώνα ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα που μας εξοντώνουν.
Παλεύουμε για την ικανοποίηση των δίκαιων και ζωτικών αιτημάτων μας, όπως έχουν καθοριστεί από τις μαζικές συσκέψεις της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων και την Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Σε συντονισμό με τα άλλα μπλόκα που στήθηκαν αλλά και θα στηθούν τα επόμενα 24ωρα στη Θεσσαλία και σε όλη τη χώρα, που συμφωνούν μ' αυτό το πλαίσιο αιτημάτων και την προοπτική του αγώνα μας, θα συνεχίσουμε να εντείνουμε την πάλη και την αγωνιστική μας πίεση προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η πείρα μάς έχει διδάξει ότι μόνο με τον αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε. Με τα μπλόκα κερδίσαμε το αφορολόγητο, την σταδιακή - και όχι μονομιάς - επιβολή των αυξήσεων στις εισφορές για τον ΕΦΚΑ, την αναβολή για μια 5ετία του φόρου επιτηδεύματος, την νομοθετική παρέμβαση για τα αγροτοδικεία κ.α, καταφέραμε, γενικότερα, να καθυστερήσουμε μέτρα εναντίον μας που θα μας οδηγούσαν γρηγορότερα στο ξεκλήρισμα. Ο αγώνας είναι που φέρνει αποτελέσματα και δίνει προοπτική. Ο «διάλογος» στον οποίο μας καλεί, αυτή την ώρα, η κυβέρνηση είναι προσχηματικός κι αποσκοπεί στο να μην στηθούν μπλόκα και να αποδυναμώσει τη συμμετοχή των αγροτών στον αγώνα.
Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς του νομού την Κυριακή 28 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι  στο μπλόκο στον κόμβο του Μεγαλοχωρίου προκειμένου να εκφραστεί η αλληλεγγύη και η συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα και στα αιτήματά μας!
Επίσης αποφασίστηκε την Δευτέρα στις 29 Γενάρη στις 11 πμ κινητοποίηση στην εφορία ! 

Τα αιτήματά μας είναι συγκεκριμένα, δίκαια κι αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας.
Παλεύουμε για:
·         Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών, ώστε ν' αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού, του αίσχους των ανοιχτών τιμών και της εκτεταμένης απληρωσιάς των αγροτών από τους εμποροβιομήχανους.
·         Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής κ.ά.
·         Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
·         Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές. Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια ζωής για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
·         Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
·         Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.
·         Να αναγνωριστούν οι ζημιές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και να αποζημιωθούν, εξόφληση των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
·         Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014 - 2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο
Καλή αντάμωση στους δρόμους του αγώνα


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.