Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Δημος Μουζακίου τιμά τη μνήμη του Αθανασίου Κατσαρού



Μετά από πρόταση του Δημάρχου Μουζακίου κ. Γεωργίου Κωτσού το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να τιμήσει το Θανάση Κατσαρό, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, για την προσφορά του στην τοπική κοινωνία και για την άδολη αγάπη του για την ευρύτερη περιοχή.
Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Δημάρχου και αποφάσισε τη δημιουργία αίθουσας εκθεμάτων και φωτογραφικού υλικού στο Κινηματοθέατρο Μουζακίου εις μνήμη του Αθανασίου Κατσαρού που έφυγε πρόσφατα (Δεκέμβριο 2017) αιφνίδια από τη ζωή αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου.
Ο κ. Κωτσός στην εισήγησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε: «ο Αθανάσιος Κατσαρός αφήνει πλούσια παρακαταθήκη με φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό από την δεκαετία του '70 και μετέπειτα από την περιοχή του Δήμου Μουζακίου και της Αργιθέας.»  Πρότεινε και βρήκε σύμφωνο το σώμα, σε συνεργασία με το στενό του συνεργάτη Θανάση Αλεξανδρή, να δημιουργηθεί μια έκθεση στο Κινηματοθέατρο Μουζακίου, στη διάθεση όλων των δημοτών, καθώς και επισκεπτών και η οποία θα αποτελεί μια ζωντανή αναφορά στην ιστορία του Μουζακίου.

Παράλληλα υπάρχουν σκέψεις σε συνεργασία με την οικογένειά του το οπτικό υλικό που έχει συγκεντρώσει, να  αρχειοθετηθεί να αξιοποιηθεί και να προβάλλεται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στα σχολεία, ούτως ώστε οι μαθητές να διδάσκονται  την πρόσφατη ιστορία του Μουζακίου   όπως αυτή έχει καταγραφεί από το φακό του μακαρίτη Αθανάσιου Κατσαρού σε συνεργασία με τον επιστήθιο φύλο του Θανάση  Αλεξανδρή.
Παράλληλα όλο αυτό το φωτογραφικό και οπτικοαστικό υλιό θα αποτελεί ιστορικό αρχείο για το Δήμο  και τους Δημότες
 Επίσης προτάθηκε από Δήμαρχο και έγινε δεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο να δοθεί προς τιμήν του σε συνεργασία και με το Τοπικό Συμβούλιο το όνομα του σε μια από τις αίθουσες του Δημοτικού Κινηματοθέατρο
Ήδη ο Δήμαρχος κ.Κωτσός υλοποιώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συναντήθηκε με το Θανάση Αλεξανδρή και του ζήτησε τη συνεργασία ώστε  ξεκινήσει η συλλογή όλου του φωτογραφικού και οπτικοαστικού υλικού, ώστε στη συνέχεια να στηθεί η μόνιμη έκθεση στην κεντρική αίθουσα του Κινηματοθέατρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.