Τελευταίες Ειδήσεις

Στήριξη στους αγρότες από τους ΕΒΕ Καλαμπάκας

ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
Συνάδελφοι

Από σήμερα, 24 Γενάρη οι αγρότες της περιοχής μας, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πανελλαδικής τους συντονιστικής επιτροπής, βγήκαν ξανά στους δρόμους διεκδικώντας ανθρώπινη ζωή. Στήθηκε το μπλόκο των τρικαλινών αγροτών στον κόμβο της Ε65 στο Μεγαλοχώρι, στον αγώνα κατά της κυβερνητικής πολιτικής που αρπάζει απ’ τους αγρότες το μεροκάματο, τη δουλειά, τα ίδια τα χωράφια τους.

Ο αγώνας των αγροτών για επιβίωση, κόντρα στη φορολεηλασία, τους αντιασφαλιστικούς νόμους, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων,
είναι και δικός μας αγώνας, γι αυτό χρειάζεται και τη δική μας υποστήριξη.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ νομοθετώντας όλα όσα το μεγάλο κεφάλαιο απαιτεί για να βγει η χώρα, δηλαδή αυτοί, απ’ την κρίση και να περάσει στην ανάπτυξη, πατάει πάνω στα συντρίμμια τα δικά μας, των αγροτών, των εργαζόμενων. Δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο, καμιά κατάκτηση του λαού δεν πρόκειται να αντέξει, αν τους αφήσουμε.

Η δική τους «δίκαιη ανάπτυξη» σημαίνει για μας ότι θα ενταθεί η άδικη φορολογία,  τα χαράτσια, 
ο ΕΝΦΙΑ, τα χιλιάδες λουκέτα. Σημαίνει την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, τις καθημερινές κατασχέσεις, τους πλειστηριασμούς, τις δεσμεύσεις των τραπεζικών λογαριασμών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε έμπρακτη στήριξη του αγώνα των αγροτών.


·        ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Αφορολόγητο όριο και για τους αυτοαπασχολούμενους. Αύξησή του στις 20.000, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
·        Να καταργηθούν οι ληστρικοί φορολογικοί νόμοι και τα χαράτσια.
·        Να πληρώσει εδώ και τώρα το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων προοδευτικά στο 45%.
·        Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις, οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού και στέγης.
·        Άμεση διαγραφή τμήματος των χρεών, τόκων και προσαυξήσεων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλους τους α/α.
·        Δωρεάν υγεία-πρόνοια, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά πληρωμή για τις υπηρεσίες υγείας.
·        Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Άμεση ανάκληση των βαρύτατων απωλειών των προηγούμενων χρόνων και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν πρόσφατα και τα τελευταία χρόνια.
·        Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας εδώ και τώρα!





Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.